A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
Lupta pentru a intra în finală s-a dat între Munti și Silviu de la echipa albastră și Maria, Cătălin și bistrițeanul Andrei Balazs, de la echipa galbenă.
Signature dish-ul i-a adus lui Andrei ocazia să lupte în finală pentru marele premiu. Concurența i-a fost coechipiera Maria și Munti, de la echipa lui Chef Bontea.
Fiecare dintre cei trei finaliști și-a format echipele cu care au gătit pentru cei 11 jurați, chefi recunoscuți.
Starterul
Pentru starter, Andrei a ales să gătească aripioare de pui cu saint Jacques și sos tapinambur.
Acesta a fost foarte apreciat de chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu. Și jurații s-au arătat impresionați de preparat.
Main Course
Andrei a gândit main course-ul ca fiind o explozie de gusturi fine.
Preparatul a fost mușchiuleț de miel cu piure de mazăre, cartofi fondanți, morcovi și o spumă de cartofi.
Cei trei chefi au avut doar cuvinte la superlativ vis-à-vis de preparat. Iar unul dintre jurați, tot la două cuvinte folosea „excelent!”.
Desertul
Ultima piesă de rezistență a fost desertul. Deși nu a avut forma dorită, din cauză că formele de silicon nu l-au ajutat, Andrei a reușit să impresioneze.
„Acest desert merită să îi aducă lui Andrei marele premiu!”, a spus chef Scărlătescu.
Și jurații au fost foarte impresionați de desert, recunoscând că deși pare simplu, la prima privire, te uimește de îndată ce guști din el.
Desertul a fost un mousse de ciocolată albă cu piper Sichuan, zmeură, căpșuni poșați, gel de zmeură și o prăjitură de fistic.
Deși preparatele lui Andrei au fost foarte bune, câștigătorul a fost Munti.