-1.6 C
Bistrița
miercuri, aprilie 9, 2025

FOTO/VIDEO – Schullerwald s-a transformat în „capitala” gulașului pentru câteva ore. Cu ce rețete inedite au venit concurenții

Astăzi, pădurea-parc Schullerwald a găzduit astăzi deja tradiționalul concurs de gătit gulaș, în cadrul Maialului Unguresc. Peste 15 echipe s-au încumetat să gătească renumitul preparat unguresc, după cele mai inedite rețete.

Motocicliști, pompieri, restaurante sau simpli gurmanzi s-au întrecut astăzi la gătit gulaș, în pădurea-parc Schullerwald. Deja tradiționalul concurs de gătit gulaș e parte din Maialul Unguresc, sărbătoare ținută cu sfințenie secole de către comunitatea maghiară din Bistrița.

Echipele și-au luat în primire materia primă încă de la primele ore ale dimineții. A urmat tăierea cărnii și a legumelor și multe ore de așteptare lângă ceaun. La final, diferența a fost dată fie de ingredientele și condimentele folosite, fie de tehnică.

Dacă unii au mizat pe o variantă inedită, marocană, alții nu s-au abătut de la rețeta tradițională ungurească. Pentru a avea spor, reprezentanții comunității maghiare au cântat și au dansat pe scena special amenajată.

„Rețeta e una clasică: sare, boia, piper, chimen, busuoic, cimbru, usturoi. Prăjim cărnița puțin, o călim puțin, după care o scoatem afară, iar în sosul acela călim ceapa, morcovul și ardeii. După aceea le punem toate împreună, cu condimentele, la foc mic. Trebuie să pui pasiune și să ai prietenii alături ca totul să iasă bine”, precizează bucătarul de ocazie Viorel Gheorghiu, care astăzi a renunțat la cascheta de pompier pentru a găti pentru alții.

Câștigătorii au fost motocicliștii de la Boierii Nordului, care nu au renunțat nici la pălării și nici la motoare când au gătit.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=saS0zCJZQgo” /]

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Este momentul perfect să te pregătești de aventurile acestei primăveri! Profită de oferta MATEROM AUTOMOTIVE

Este momentul perfect să te pregătești de aventurile acestei primăveri! Profită de oferta MATEROM AUTOMOTIVE pentru Verificarea de primăvară și asigură-te că mașina ta este pregătită pentru călătoriile din acest sezon.

San Deco Bistrița-Năsăud caută consilier vânzări. Rombat angajează operatori producție! NOI locuri de muncă, la Fan Courier, DIVANI & SOFA, Polimed

SAN DECO Bistrița-Năsăud și DIVANI & SOFA caută consilier vânzări! Rombat angajează operatori producție. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Veche, Amicii Building, sau Ideal Print și Fan Courier. Oferta completă, mai jos:

20 de ani dulci, frumoși, cu Cofetăria MARISAN din Sângeorz-Băi! CUM poți participa la TOMBOLA de ziua lor:

Creează amintiri dulci de două decenii, îmbinând pasiunea pentru dulce, gustul autentic și calitatea produselor, în prăjituri și torturi de-ți lasă gura apă. Acum, la 20 de ani de existență pe piață, Cofetăria Marisan vrea să vă mulțumească vouă, clienților, prin organizarea unei tombole cu premii senzaționale. CE trebuie să faceți: