17.8 C
Bistrița
luni, octombrie 28, 2024

DN17C, care leagă Bistrița de Dumitra, va avea 3 benzi. Radu Moldovan: „Drumul trebuia și extins, nu ajunge doar modernizarea asfaltului”

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan, DN 17C, care leagă Bistrița de Dumitra, va avea 3 benzi, deși intenția inițială a CNAIR a fost doar să modernizeze asfaltul, fără să extindă partea carosabilă.

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat că licitația pentru modernizarea și extinderea DN17C a fost finalizată, însă lucrările sunt întârziate de contestații.

Acesta a mai spus că a insistat ca drumul să fie și extins nu doar modernizat, cum intenționa Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.  Lucrările ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.

„Domnul ministru Grindeanu m-a sprijinit cu acest proiect, a alocat banii necesari pentru acest proiect prin CNAIR și eu sper ca în primăvara anului viitor să înceapă efectiv lucrul, care înseamnă foarte multe lucrări de artă, de stabilizare a dealului care alunecă în multe locuri. Lucrările au întârziat și din cauza intervenției mele, mi-am exprimat profund nemulțumirea cu privire la proiectul inițial, prin care cei de la DRDP Cluj voiau să tragă două benzi de asfalt. Am refuzat și am făcut toate intervențiile legale necesare ca drumul să aibă 3 benzi, două de urcare și una de coborâre și invers, pentru că el trebuie extins nu ajunge doar să modernizăm asfaltul. Vom avea 3 benzi. Sunt foarte multe foraje de făcut, piloni forați, care să stabilizeze o zonă de teren care alunecă foarte mult”, a declarat Radu Moldovan, la Bistrițeanul Live.

Porțiunea vizată are 7 kilometri, iar lucrările ar urma să se întindă pe 24 de luni. Valoarea lucrărilor ar urma să ajungă la 57 de milioane de euro.

Emisiunea la care a fost invitat președintele Consiliului Județean Radu Moldovan o puteți urmări mai jos:

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Aquabis, TeraSteel, Fan Courier și Sanovil! NOI locuri de muncă, în Bistrița

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AQUABIS unde este nevoie de un  electrician. iar Arena by Casa EMA caută antrenor de înot, recepționer, bucătar, ajutor de bucătar, salvapiscin și cameristă. TeraSteel angajează operatori producție. Posturi disponibile și la GB Instaplan Bistrița:

Prima vară fără grija epilării, cu aparatul SOPRANO ICE ALEXANDRITE 755! Oferte de nerefuzat la salonul Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Clientele salonului Paula Murg Beauty de la Cult by Nella au avut prima vară fără grija...

În weekend, la RUBIN Bistrița e Ziua Porților Deschise! Ce modele poți testa:

Mașini puternice, dinamice sau elegante se lasă pe mâna ta, în weekend. La RUBIN Bistrița este...