13 C
Bistrița
luni, octombrie 28, 2024

Încep să curgă amenzile pentru mitingul AUR de la Bistrița! Un protestatar AUR a fost amendat cu 1.000 de lei, iar altul este căutat de jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Județean a amendat un protestatar, de la mitingul AUR de la Bistrița, cu 1.000 de lei. Organizatorul mitingului a fost sancționat cu avertisment. Un alt protestatar este căutat de jandarmi pentru a fi sancționat pentru comportamentul său de weekendul trecut de la protest.

Weekendul trecut, partidul AUR a organizat un miting la Bistrița, la care au fost prezenți și liderii formațiunii politice, în frunte cu George Simion. La miting, care nu a fost autorizat, au luat parte în special membri și simpatizanți AUR din alte județe.

În cadrul mitingului au fost blocate două străzi, iar doi participanți s-au urcat pe gardul Bisericii ungurești reformate, pentru a surprinde imagini cu protestatarii, stârnind astfel revolta bistrițenilor.

Dacă luni, la două zile de la eveniment, Inspectoratul de Jandarmi Județean comunica faptul că nu a sancționat pe nimeni pentru acest miting neautorizat. Lucrurile s-au schimbat în aceeași zi, când jandarmii au început să sancționeze.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, unul dintre protestatarii AUR care s-a urcat pe gardurile bisericii ungurești a fost amendat cu 1.000 de lei. Organizatorul mitingului a primit un avertisment doar. Cel de-al doilea protestatar care s-a cățărat pe gardul bisericii pentru a prinde imagini mai bune cu mitingul este încă căutat de jandarmi.

„Există fotografii, iar până în prezent au fost efectuate demersuri pentru a fi identificată persoana, urmând a fi sancționată contravențional”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, referindu-se la protestatarul care încă nu a fost amendat.

„Având în vedere protestul care a avut loc sâmbătă la Bistrița, au fost efectuate verificări și au fost stabilite următoarele sancțiuni:

–           Organizatorul protestului – Avertisment scris – pentru organizarea și desfășurarea unei adunari publice nedeclarate/ neînregistrate;

–           Bărbat de 42 de ani din Bistrița cu 1.000 lei amendă – pentru urcarea pe gardul unei instituții din municipiu, faptă de natură să provoace indignarea cetățenilor aflați în zonă”, a explicat Georgeta Cășvan, pentru Bistrițeanul.ro

Președintele CJ Radu Moldovan: „E un precedent periculos!”

Despre lipsa de reacție a Inspectoratului de Jandarmi Județean, în cazul mitingului neautorizat AUR de la Bistrița, a vorbit și președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, la Bistrițeanul Live.

„E o pată neagră foarte mare pe autoritățile de ordine publică din județul Bistrița-Năsăud, că nu și-au făcut treaba. Nu sunt în subordinea mea și nu am treabă cu ele. Dar public îmi exprim această părere că s-a creat un precedent foarte grav! Să văd cine își mai cere autorizații pentru mitinguri de acum. De ce să ceri autorizații? Să te organizezi, să ai pază? Când nu trebui să faci nimic! Au creat un precedent extrem de periculos”, a spus Radu Moldovan, la Bistrițeanul Live.

Mai puteți citi pe acest subiect:

Mitingul de la Bistrița al galeriei AUR – neautorizat și neamendat de către autorități!

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Aquabis, TeraSteel, Fan Courier și Sanovil! NOI locuri de muncă, în Bistrița

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AQUABIS unde este nevoie de un  electrician. iar Arena by Casa EMA caută antrenor de înot, recepționer, bucătar, ajutor de bucătar, salvapiscin și cameristă. TeraSteel angajează operatori producție. Posturi disponibile și la GB Instaplan Bistrița:

Prima vară fără grija epilării, cu aparatul SOPRANO ICE ALEXANDRITE 755! Oferte de nerefuzat la salonul Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Clientele salonului Paula Murg Beauty de la Cult by Nella au avut prima vară fără grija...

În weekend, la RUBIN Bistrița e Ziua Porților Deschise! Ce modele poți testa:

Mașini puternice, dinamice sau elegante se lasă pe mâna ta, în weekend. La RUBIN Bistrița este...