12.5 C
Bistrița
luni, octombrie 28, 2024

Ars la buzunare cu 5.000 de lei pentru că vindea țigări electronice la aparatul automat

Un agent economic din Bistrița a fost amendat cu 5.000 de lei de către jandarmi pentru comercializarea de țigări electronice prin intermediul unui aparat automat.

Jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au surprins mai multe persoane care achiziționau țigări electronice de la aparatul respectiv, fapt interzis de prevederile legale în vigoare, astfel că agentul economic căruia îi aparține a primit o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Agenții economici trebuie să cunoască faptul că în conformitate cu Legea nr. 349 din 2002 actualizată, pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, art. 3, alin. 6: se interzice comercializarea produselor din tutun prin automate.

Nerespectarea de către persoanele juridice a acestei prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere”, conform IJJ BN.

Totodată, săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amendă de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Prima vară fără grija epilării, cu aparatul SOPRANO ICE ALEXANDRITE 755! Oferte de nerefuzat la salonul Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Clientele salonului Paula Murg Beauty de la Cult by Nella au avut prima vară fără grija...

În weekend, la RUBIN Bistrița e Ziua Porților Deschise! Ce modele poți testa:

Mașini puternice, dinamice sau elegante se lasă pe mâna ta, în weekend. La RUBIN Bistrița este...

ART LEGNO Bistrița – calitate și creativitate: Zeci de modele de uși din lemn multistratificat, în peste 200 de culori

Aspectul și ambianța casei e dată și de ușile din interior. Aici intervin cei de la...