12 C
Bistrița
vineri, octombrie 18, 2024

Simion comandă protest la Bistrița, supărat că BEJ a respins candidaturile parlamentarilor AUR cu dosare incomplete

George Simion, liderul AUR le cere membrilor și simpatizanților AUR din Bistrița-Năsăud să iasă în stradă mâine, după ce Biroul Electoral Județean a respins listele cu candidați AUR Bistrița-Năsăud la alegerile parlamentare.

Într-un live făcut pe Facebook, liderul AUR, George Simion le cere membrilor și simpatizanților AUR din județ să iasă în stradă, mâine. Acesta este supărat că Biroul Electoral Județean a respins listele cu candidați AUR Bistrița-Năsăud pentru alegerile parlamentare.

Listele cu candidații propuși de AUR Bistrița-Năsăud au fost respinse de BEJ ieri, în urma unei contestații. Potrivit deciziei BEJ, listele de semnături nu erau semnate și de președintele Consiliului Național de Conducere, Claudiu Târziu, cum cere statutul partidului.

Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

EXCLUSIV! Cum motivează BEJ respingerea listei cu candidați a AUR Bistrița-Năsăud

„În primul și în primul rând va trebui să ieșim în stradă, în județul Bistrița-Năsăud, la Bistrița, probabil sâmbătă, va trebui să facem un miting de amploare. Acolo, mafia PSD este în floare. Au încercat să îmi impună PSD-ști pe listele AUR. Am refuzat. O tipă, care a fost la PNL, Diana Moraru, împreună cu oameni de afaceri apropiați PSD-ului. Și în Bistrița Năsăud și în alte locuri, cei care aveam măcar o suspiciune că vor trăda și că vor lua partea PSD-ului în viitorul Parlament, au fost scoși de pe liste. Motiv pentru care, aproape unanim, Biroul Electoral Județean a hotărât ca AUR să nu participe la alegeri pe modelul eliminării Dianei Șoșoacă la Curtea Constituțională. În acel județ, toate partidele sunt arondate PSD-ului. În acel județ nu are voie nimeni să candideze dacă nu este de acord baronul local. În acel județ am invalidat consilieri locali și județeni care bătuseră deja palma cu primarul Lazany și ieșeau în emisiuni, așa nonșalant, spunând că ei vor avea o alianță cu PSD-ul. Judecătorii nu vor să țină cont de eliminarea lor de pe listele AUR”, a precizat George Simion, într-un live pe Facebook.

Se pare că mitingul ar fi programat pentru sâmbătă, 19 octombrie, ora 13:30-14:00, locul de întâlnire ar fi sediul BEJ, de pe strada Gării nr. 4.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SANOVIL angajează Asistent / Tehnician Radiologie, infirmieră și farmacist. NOI locuri de muncă, în Bistrița

SANOVIL are nevoie de un asistent / tehnician Radiologie, infirmieră și farmacist, iar FAN Courier caută curieri în Sângeorz-Băi. Stewo Năsăud angajează asistent manager. NOI locuri de muncă, sunt disponibile la GB Instaplan Bistrița, Aquabis, Kreativ Metal & Colours și RCB Electro.

OCTOBER PRIME: Evenimentul de business al toamnei în Bistrița-Năsăud

Ești pregătit pentru evenimentul de Business Networking al toamnei? În această toamnă, antreprenorii și profesioniștii din județul...

ARIMAR Năsăud: Preiau mașina neînmatriculată și o primești înapoi cu numerele pe ea! Traduceri, asigurări și verificări – rezolvi rapid tot cu ei

Înscrierea unei mașini necesită timp, răbdare și pricepere la a completa actele necesare în fața autorităților....