16.6 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 5, 2024

Sara, elevă din Bistrița, a pictat tablourile ce vor fi oferite câștigătorilor Festivalului de Scurt Metraj din Dublin

A 13-a ediție a Festivalului de Scurt Metraj din Dublin, al actorului bistrițean Florian Zapra, e în plină desfășurare. Câștigătorii vor primi câte un trablou pictat de Sara, o elevă de 16 ani din Bistrița.

Bistrițeanul Florian Zapra a pus bazele Festivalului de Scurt Metraj din Dublin. S-a întors acasă pentru a deschide o Școală de Film și Actorie la Bistrița, însă în fiecare an merge la Dublin pentru festival.

Cea de-a 13-a ediție a DISFMF e în plină desfășurare în acest weekend. Zeci de filme scurte vor rula în cele trei locații, pentru cele 14 categorii de filme.

Anul acesta, câștigătorii vor primi un premiu inedit. Le va fi înmânat un tablou pictat de o elevă din Bistrița.

Am decis să ofer tablouri ca premii încă de la prima ediție. Știam că Sara pictează, așa că am apelat la ea să facă tablourile. Contra cost, bineînțeles!” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Florian Zapra.

Pasiunea pentru pictură o are de mică, fiind susținută continuu de cei dragi.

M-am îndrăgostit de pictură când eram micuță și mama mă ducea la Galeriile de Artă. Apoi, susținută de părinți și prieteni am pornit pe acest drum.

Când Florian mi-a cerut să pictez aceste tablouri a fost o provocare mare pentru mine, fiind prima mea comandă oficială. Alături de încă patru prieteni am lucrat aproximativ șase luni de zile la ele. E vorba de Iujan Nuria, Lopez Prigon Andrea, Mureșan Alexandra și încă o colegă care a spus că dorește să rămână anonimă” a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Sara Rus.

Cea mai mare provocare a fost găsirea ideilor de reprezentare a categoriilor de film prin pictură.

Ca să pictez un tablou pentru fiecare categorie a trebuit să găsesc reprezentări cât mai apropiate. Unele idei au venit simplu, pentru altele am căutat să mă inspir din picturile altor artiști. Cea mai mare provocare a fost să pictez tabloul pentru categoria ”cel mai bun film irlandez”. Nu știu dacă am reușit chiar să surprind toată frumusețea Orlandei și a culturii acesteia” a explicat eleva.

Sara Rus este, la rândul ei, și elevă a Școlii de Film și Actorie din Bistrița.

A avut un rol principal în Katharina, un film de groază produs de elevii Școlii de Film și Actorie.

Fac actorie de aproximativ cinci ani de zile. Am avut un tol principal în Katharina, fiind foarte mulțumitoare pentru acest rol. A fost o experiență interesantă, noi începând filmările chiar înainte de pandemie. Am fost nevoiți să ne reorganizăm, să găsim locații, dar ne-am distrat chiar foarte tare. A fost o ecpriență pe care nu o voi uita. Iubesc actoria, iubesc pictura și în viitor vreau să le îmbin în carieră” a concluzionat Sara Rus.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Beneficiile gelului Eqvagel Forte pentru câini

Când vine vorba de îngrijirea câinilor, proprietarii de animale caută mereu cele mai bune soluții pentru a le asigura „blănoșilor” confortul și sănătatea. Un produs care a câștigat popularitate în rândul iubitorilor de animale este gelul Eqvagel Forte.

UNIC în Bistrița: Conacul Verde s-a reinventat pentru cei care caută o experiență gastronomică, istorică și culturală aparte

Fosta Vilă Tiți, acum restaurantul Conacul Verde de pe Republicii, nr. 79, s-a reinventat și vă...

Protejează-ți inima cu ajutorul unui expert în cardiologie! Consultații cardiologice la Bistrița cu Dr. Eva Deak – în 5 octombrie, 9 noiembrie, 7...

Nu lăsa sănătatea inimii tale la voia întâmplării! Dr. Eva Deak, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, cu peste 30 de ani de experiență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și o practică îndelungată în cardiologia privată, te așteaptă la cabinetul din Bistrița Str Alba Iulia nr 19, pentru consultații personalizate și soluții terapeutice avansate.