19 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 28, 2024

Tot mai multe apeluri la 112 care anunță prezența unor urși în Bistrița-Năsăud. Unde au fost văzuți cei mai mulți:

49 de persoane din Bistrița-Năsăud au sunat anul acesta la 112 pentru a anunța prezența unor urși în diferite zone ale județului. Anul trecut, în perioada similară, au fost înregistrate 42 de astfel de apeluri. Unde au fost văzuți cei mai mulți urși:

De la începutul anului și până în prezent s-au înregistrat 49 de solicitări prin 112, față de 42 în aceeași perioadă a anului trecut. S-a intervenit în teren în 31 de situații, față de 25 în perioada similară a anului trecut.

Deși preponderent acțiunile urșilor s-au finalizat doar cu pierderea unor animale din gospodării sau alte pagube materiale, în cursul acestui an am avut și un caz de atac asupra unui om într-o gospodărie, în zona Bistrița-Bârgăului. 

Dintre toate intervențiile la care făceam referire -31, în acest an a fost contactată vizual prezența ursului la fața locului în 4 cazuri, în care s-a luat măsura alungării acestuia, cu metode specifice, cum ar fi folosirea petardelor, a semnalelor acustice și luminoase, etc.

Anul trecut am avut 3 astfel de cazuri. De asemenea, în 2023 am avut și o situație de tranchilizare a unui urs în zona Valea Vinului și relocarea acestuia într-o altă locație stabilită de cei de la Garda Forestieră„, a explicat astăzi inspectorul șef al IJJ Bistrița-Năsăud – col. Florin Furnea, în cadrul unei conferințe de presă.

Localitatea unde au fost văzuți anul acesta cei mai mulți urși este Bistrița-Bârgăului – 6, urmată de Bistrița, Cetate și Monor, unde au fost observați câte 3 urși.

Mai multe detalii despre cazul bărbatului atacat de urs, într-o gospodărie din Colibița, puteți citi mai jos:

Bărbat atacat de urs, într-o curte, la Colibița

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SPA Shoes caută recepționer: NOI locuri de muncă, la Fan Courier, Arena by Casa EMA, RCB Electro și Drinks Store

SPA Shoes Bistrița caută recepționer(ă), iar MASTERFOAM Șieu-Măgheruș are nevoie de șefi de schimb, stivuitoriști și tehnicieni mentenanță. Oportunitate de muncă într-un cabinet de psihologie și psihoterapie: 

ART LEGNO a ajuns la Bistrița! Artiști în lemn când e vorba de trepte, uși de interior și parchet

Produsele marca ART LEGNO - gândite și fabricate în România de o echipă de profesioniști dedicați...

SERVOPLUS Șintereag anunță lansarea a două noi servicii: instalarea și verificarea periodică a tahografului inteligent Smart 2

Vești bune de la SERVOPLUS Filadelfia Autoservice! Service-ul auto din Șintereag își extinde gama de servicii...