12.5 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

Cum au ajuns cei care locuiesc în centrul istoric al Bistriței să împiedice „salvarea” porților

Proiectul de bugetare participativă care prevede recondiționarea a în jur de 20 de porți din centrul istoric s-a împotmolit, după cel proprietarii imobilelor de care țin porțile respective nu au vrut să își dea acordul notarial pentru obținerea autorizării lucrărilor.

Unul dintre proiectele de bugetare participativă care a obținut finanțare din partea Primăriei Bistrița anii trecuți a presupus recondiționarea a în jur de 20 de porți din centrul istoric al municipiului.

Se pare că proiectul s-a împotmolit, întrucât proprietarii imobilelor respective nu și-au dat acordul pentru autorizarea lucrărilor.

„Problema ce s-a ivit are legătură cu autorizarea lucrărilor. Porțile propuse de Petrus Italus Trust sunt în cadrul imobilelor proprietate privată exclusiv. Pentru a solicita autorizație în numele municipiului trebuie să fim coproprietari. În această fază căutăm imobile în care să putem participa și noi. Unu  la mână, doi la mână, avem nevoie de acordul notarial al coproprietarilor. Cei de la Petrus Italus Trust ne-au promis că ne ajută să îi convingă pe proprietari, pentru că avem o mică reticiență a oamenilor să meargă la notar să semneze aceste acorduri”, a explicat la o ședință de Consiliu Local, Lorand Kocsis, din cadrul Primăriei Bistrița, responsabil de implementarea acestor proiecte.

Porțile identificate de Petrus Italus Trust sunt situate în Piața Centrală, dar și pe străzile Dornei, Titulescu sau pe Pietonalul Liviu Rebreanu.

Mai puteți citi pe acest subiect:

FOTO: Încă trei porți istorice din Bistrița, restaurate grație eforturilor Petrus Italus Trust

Foto: Petrus Italus Trust 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Proiect pentru fațadele clădirilor care se află in zona ariei protejate nu există? Ca de muls pentru impozite ne mulge primaria, pentru restaurari doar cum vor ei si cu ce materiale vor ei stiu sa ceara dar sa nu ajute in nici un fel, atunci asteptam sa se vada caramizile daca asta isi doresc ei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!