12.5 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării: Contractul pentru implementarea Cloud-ului Guvernamental Dedicat, o realitate

Contractul pentru implementarea Cloud-ului Guvernamental Dedicat este o realitate! Investim 100 de milioane de euro și aducem statul la un click distanță de români!”, a anunțat ieri ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.

Împreună cu premierul Marcel Ciolacu, Bogdan Ivan a participat la ceremonia de semnare a contractului pentru implementarea componentei de Cloud Dedicat, parte a Cloudului Guvernamental Privat.

Nu vom mai pierde timpul oamenilor şi nu-i vom mai plimba de la un ghișeu la altul.

Din 2025, trecem de la statul pe telefon la statul român pe telefon. Vom pune tehnologia la lucru pentru oameni – pentru o viață mai ușoară, pentru un stat mai eficient, pentru date protejate și pentru sisteme sigure în fața potențialelor atacuri cibernetice.

Cloudul guvernamental este infrastructura digitală a mileniului III, fundația pe care construim toate serviciile publice digitale și modernizăm administrația publică.

Fără această infrastructură, am fi rămas – ca acum 30 de ani – cu echipamente hardware la fiecare minister, cu niște costuri enorme de administrare și retehnologizare și cu sisteme insulare care nu comunică unul cu altul, având ca efect statul pe la ghișee al românilor.

Mulțumesc pentru sprijinul lor în procesul de implementare a cloudului guvernamental premierului Marcel Ciolacu, viceprim-ministrului Marian Neacșu, ministrului Adrian Câciu, doamnei secretar de stat MIPE Teodora Preoteasa, președintelui ADR Dragoș Vlad, doamnei Director General a OIPSI, Ana-Maria Bușoniu.

Mulțumesc colegilor din Ministerul Cercetării și tuturor partenerilor instituționali care ne-au fost și ne vor rămâne aproape!”, a transmis ministrul Bogdan Ivan.

Durata de operaționalizare a proiectului este 180 de zile.

În martie 2025 tehnologia Cloud Computing va fi gata de utilizat, a promis Bogdan Ivan.

Câștigătorul procedurii de achiziție publică este Vodafone, care va folosi tehnologie Microsoft.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!