15 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

FOTO – Experiențe unice pentru copiii pasionați de istorie: s-au transformat în arheologi, pentru o zi

Mai mulți copii din județul nostru au participat, zilele trecute, la două activități de cercetare arheologică în cadrul proiectului „Fii și tu arheolog pentru o zi!”, organizat de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Printre aceștia se numără și un student, aflat la al patrulea an de voluntariat.

Tinerii și copiii pasionați de istorie, din județul nostru, au avut și anul acesta ocazia de a studia personal istoria locală, în cadrul proiectului „Fii și tu arheolog pentru o zi!”.

Dragii noștri voluntari,
Săptămâna trecută am desfășurat două activități de cercetare arheologică în cadrul proiectului „Fii și tu arheolog pentru o zi!”. Proiectul l-am inițiat în anul 2020, în perioada pandemiei.

Este un proiect de suflet, pe care an de an am reușit să-l creștem prin implicarea voastră, pentru că sunteți devotați scopului nostru comun, acela de a descoperi, de a proteja și nu în ultimul rând, de a promova patrimoniul județului nostru„, explică Sofia-Adriana Stancu, coordonatoarea proiectului, muzeograf la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Miercuri a fost prima zi de cercetare, care s-a desfășurat la Posmuș, în zona turnului roman, parte componentă a Limesului roman de pe dealul Mortila, iar vineri în Arcalia în punctul Hodaie-Făget, la un depozit de unelte de fier de epocă dacică.

Dorim să aducem câteva mulțumiri voluntarilor care au participat săptămâna trecută la activitățile pe care le-am organizat. Mulțumim pentru implicarea constantă în toate activitățile noastre, domnului profesor Sălăgean Ștefan de la Școala Gimnazială Tureac care a participat împreună cu fiica sa Sălăgean Ștefania, cărora li s-au alăturat alți trei voluntari, elevii domnului profesor: Ionescu Remus, Ionescu Adi și Budea Sergiu-Adrian.

Un „veteran” al activităților de voluntariat este și Linul Mihnea-Matei, actualmente student la Cluj, care este la al patrulea an de voluntariat. Mulțumim, Mihnea!

Mulțumim, de asemenea, noilor voluntari: Iuhas Patrik, Ana Loredana cu micuțul Ana Patrik-Eric, Aurar Florin și Caspriac Florin„, mai spune aceasta.

Chiar dacă a început școala, activitățile de voluntariat vor continua și săptămâna aceasta.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!