12.5 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

FOTO/VIDEO: Daniel Lucian Suci a cucerit, pentru prima oară în Bistrița-Năsăud, cardul de profesionist, la una dintre cele mai grele competiții de culturism din lume!

Atmosferă incendiară și emoții cu nemiluita, ieri seară, pentru sportivul Daniel Lucian Suci din Bistrița. La competiția Olympia Amateur Eastern Europe desfășurată în Sala Polivalentă din Cluj, sportivul a pus Bistrița pe hartă: A cucerit pentru prima dată în istoria județului cardul de profesionist, la una dintre cele mai grele competiții de culturism din lume.


În competiție s-au înscris culturiști din toate colțurile lumii, ca să lupte pentru cardul de profesionist. Bistrițeanul Daniel Lucian Suci l-a dobândit cu greu, câștigându-și categoria de 100 de kg.

A fost categoria cu cei mai mulți concurenți, sportivul fiind nevoit să înfrângă alți 13 concurenți din Iran, Italia sau Spania. A ajuns în Overall unde s-a bătut cu toți campionii de pe categorii luându-și IFBB PRO CARD cu lacrimi în ochi!

Daniel Lucian Suci este primul sportiv din Bistrița-Năsăud care atinge această performanță.

Toți participanții au concurat practic la Cluj la un concurs de amatori. Au fost cinci categorii: 70 kg, 80 kg, 90 kg, 100 de kilograme – unde am participat eu, și ultima categorie – +100. Toți cei care au cucerit primul loc la categorie, au avut o nouă confruntare pe scenă. Primii trei câștigători își cuceresc cardul de profesionist. Intră de fapt în Liga Profesioniștilor.

Pasul următor? Eu nu voi mai putea participa la competițiile de amatori, ci doar la cele de profesioniști. Dacă reușesc să câștig un concurs de profesioniști, sunt calificat automat la Mr Olympia din Statele Unite. Acela este cel mai mare concurs de body building din lume, dedicat doar profesioniștilor”, a explicat Daniel Lucian Suci pentru Bistrițeanul.ro.

Pentru acest concurs, Daniel Lucian Suci se pregătește intens de doi ani de zile.

În ultimii doi ani nu am avut petreceri, nu am avut nunți sau onomastice… Și dacă mergeam la vreo petrecere, eram mereu cu caserola după mine, cu mâncarea gătită de mine acasă și cântărită la gram… Totul a fost calculat la punct și virgulă. Am fost ca un mic robot în acești ani: și m-am antrenat în fiecare zi. Mă antrenez în propria mea sală, la We Fit de pe strada Alba Iulia din Bistrița.

Mi-am impus acest obiectiv și am făcut toate sacrificiile necesare: și financiar, și personal, și în viața de familie…”, ne-a mai mărturisit Daniel Lucian Suci.

Daniel Lucian Suci și-a propus să se relaxeze până la sfârșitul anului. „A fost un mare efort și chin pentru corp, acum ar avea nevoie de odihnă. Mi-am supus corpul la eforturi aproape supra-omenești. Cam așa se întâmplă în sportul de performanță, deși nu este tocmai sănătos… Am nevoie de recuperare fizică și mentală. Am nevoie de pauză”, admite Daniel Lucian Suci.

Următorul obiectiv, pentru sportivul bistrițean este participarea la un concurs de profesioniști. Acesta speră să-și câștige și acolo categoria, pentru a ajunge la cea mai importantă competiție de profil din USA: Mr. Olympia. Este concursul câștigat de celebrul Arnold Schwarzenegger.

Nu mă așteptam să câștig. Am avut emoții maxime încă de dimineață, când am văzut la semifinale cât sunt de mari, masivi și bine pregătiți ceilalți concurenți…! Dar Dumnezeu a făcut să se alinieze toate astrele și să câștig…

Dimineață am concurat pe scenă toți 14. După-amiază, am reușit să mă calific în finală, la care am participat doar cei cinci câștigători de categorii… Am reușit să măclasez pe locul II și să-mi câștig cardul Pro. Era visul meu. Este o realizare extraordinară pentru mine…”, ne-a mai mărturisit sportivul.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!