12.5 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

Priceputa Doina Sigmirean: Alungată de la CAS BN, fina lui Turc a ajuns în CA al CFR!

Alungată de angajații de la Casa de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud, liberala Doina Sigmirean și-a găsit calea… prin consiliile de administrație ale diverselor instituții. Mai nou este în CA al Telecomunicații CFR, companie de stat, de unde încasează lunar o leafă frumușică doar pentru că e membru al Consiliului de Administrație.

După ce a lăsat un haos verificat inclusiv de Curtea de Conturi la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud, instituție pe care a condus-o ca director interimar preț de un an imediat după instalarea PNL la putere, Doina Sigmirean a fost nevoită să se reprofileze.

În luna mai a anului 2021 a trebuit să plece de la CJAS BN, după ce Szekely Vilhelm a câștigat concursul pentru postul de director general. S-a întors la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, ca șef serviciu.

Un an mai târziu, în 2022, Doina Sigmirean ajunge și în Consiliul Județean, unde i-a luat locul liberalului Ioan Zăgrean, ajuns între timp subprefect.Tot pe atunci pare să fi prins Doina Sigmirean „gustul” Consiliilor de Administrație. Și nici nu e de mirare: muncă puțină pe bani mulți!

Anul trecut, Doina Sigmirean era consiliera directorului general la Hidro Prahova, consilier județean și membru în CA al Societății Uzina Automecanica Moreni.

A urmat apoi CA al societății de stat „Telecomunicații CFR” SA, numire făcută în august 2023, pe o perioadă de 5 luni, cu prelungire de încă două luni. Deși au trecut mai bine de 7 luni de atunci, Doina Sigmirean este tot în CA-ul respectiv, de unde încasează, potrivit ultimei sale declarații de avere depusă în luna aprilie a acestui an, 6.700 de lei, lunar. Nu știm ce prestează pentru această remunerație generoasă de la stat, cert e că leafa o primește negreșit.

La această leafă finei liberalului Ioan Turc i se mai adaugă și indemnizația de consilier județean în Consiliul Județean Bistrița-Năsăud – 1.100 de lei lunar.

Conform aceleiași declarații de avere, Doina Sigmirean deține jumătate dintr-un teren de 800 de mp obținut sub formă de donație în anul 2007 și jumătate dintr-o casă de 370 de metri pătrați în Bistrița, construită în 2005

De pe un an pe altul a dispărut din declarația de avere un teren de 1.800 de mp cumpărat în 2009 în Dorolea, fără a se preciza o evantuală vânzare. Lipsește, de asemenea, și o pensiune situată în Delta Dunării, pe care Doina Sigmirean o promovează pe rețelele de socializare și nu numai, de ani buni.

Pensiunea Paradiso este situată la un kilometru distanță de canalul Sarinasuf. Aceasta dispune de 6 camere cu baie proprie, aer condiționat și TV. Pensiunea are o bucătărie utilată și o sală de mese, dar și gratar și ceaun în curte. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

UNIVERSALĂ! Doina Pop Sigmirean conduce CAS BN și administrează o pensiune din Deltă în același timp

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Ia spune Class ! Că sunt curios….Ce servicii ? Ai fost tu personal beneficiarul unor servicii ? Dacă da, atunci când ? Și unde ? Căci nici o afirmație nu poate fi luata in considerare fara o motivație, explicație, etc. De exemplu, dacă eu îți spun ca ești prost și atât, nu are nici o valoare. Poate fi o apreciere subiectivă sau o minciună care să dorească denigrarea ta. Dar dacă îți spun și de ce cred eu că ești prost, atunci poate fi luat în considerare. Așa că, aștept explicația, argumentația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!