9.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

FOTO/VIDEO: Credincioșii greco-catolici au cinstit, la Feldru, icoana ce conține o bucată din Vălul Maicii Domnului

Sărbătoare mare, ieri, pentru parohia greco-catolică Valea Secerului din Feldru. Sute de credincioși din întreg județul au participat, așa cum se întâmplă în fiecare an, la slujba specială a hramului bisericii Adormirii Maicii Domnului din Feldru.

Sute de pelerini din comunitățile vecine s-au alăturat ieri credincioșilor din Feldru, pentru a o cinsti pe Născătoarea de Dumnezeu și Maica Luminii. Rugăciunile, imnurile și cântările au răsunat din nou în biserica de pe deal, la Feldru.

Celebrarea hramului a început încă în ajunul sărbătorii, când credincioșii și-au unit glasurile cântând imnurile Paraclisului, invocând-o pe Fecioara Maria să le fie alături în vreme de încercare și durere.

A fost celebrat sacramentul Maslului, fiind invocată puterea vindecătoare a Domnului pentru a tămădui suferința trupească și sufletească prin ungere cu untdelemn sfințit.

Credincioșii greco-catolici din Feldru au cântat apoi versurile Prohodului Maicii Domnului precum și alte cântări și imnuri de laudă aduse Fecioarei Maria. 

Sfânta Liturghie din ziua praznicului a fost celebrată de părintele protopop Cristian Goia împreună cu mare parte din preoții protopopiatului Rodna. Răspunsurile au fost oferite de corul parohiei Sfântul Gheorghe din Sângeorz-Băi.

În omilia sa, părintele protopop i-a îndemnat pe credincioși să urmeze exemplul Fecioarei Maria, care a rămas fidelă planului lui Dumnezeu. Chiar dacă acest lucru a însemnat să treacă prin multe suferințe și jertfe, văzându-și chiar propriul fiu cum moare răstignit.

Planul lui Dumnezeu cu fiecare are ca scop dobândirea fericirii veșnice, deși drumul este presărat cu greutăți și suferințe. Exemplul Mariei care nu și-a pierdut nădejdea și a continuat să colaboreze cu voința divină este evocator pentru fiecare persoană care se simte copleșită de suferință. Acest exemplu ne întărește speranța că Dumnezeu lucrează mereu spre binele fiecăruia”, a transmis Ovidiu Iusco, secretar protopopial diacon.

În cadrul Sfintei Liturghii, 7 copii din parohie și-au reînnoit, aflându-se la vârsta priceperii, promisiunile făcute de către nașii lor la botez.

Copiii s-au pregătit pentru acest moment împreună cu părintele paroh Claudiu Oltean care le-a explicat adevărurile de credință în cadrul mai multor cateheze.

La sfârșitul Sfintei Liturghii părintele paroh a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru ziua senină și călduroasă cu care a binecuvântat acest hram al parohiei. A mulțumit totodată preoților, persoanelor consacrate, seminariștilor, oficialităților locale precum și tuturor credincioșilor prezenți la sărbătoarea comunității.

Conform tradiției, credincioșii au înconjurat biserica cu icoana ce conține o bucată din Vălul Maicii Domnului. La final, credincioșii au putut venera această relicvă, fiind miruiți de părintele protopop. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!