9.8 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

40 de bărbați și tineri au fost acuzați de viol doar anul acesta! Polițiștii află de cazuri de la spital, când merg adolescentele să nască

Nu mai puțin de 40 de cazuri de viol înregistrate anul acesta sunt în cercetare la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Culmea, polițiștii află nu doar de la aparținători și părinți de cele întâmplare, ci și de la spital, când se prezintă adolescentele să nască.

Anul acesta, la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 40 de cazuri de viol. Numărul mare se datorează și schimbării legislației și a legii anti-viol, care prevede pedepse mai grave pentru cei care întrețin relații sexuale cu minorii sub 16 ani, chiar dacă actul sexual este consimțit.

Practic, orice act sexual cu un minor care are mai puțin de 16 ani, este considerat viol, asta dacă diferența de vârstă dintre agresor și victimă este mai mare de 5 ani. Nu contează dacă actul sexual a fost consimțit sau nu.

Multe dintre victime nu fac plângere la poliție, asta pentru că de regulă, actele sexuale sunt consimțite. În unele cazuri fac plângere aparținătorii sau părinții.

De cele mai multe ori, polițiștii află despre aceste cazuri abia după 9 luni, de la spitale, unde minorele se prezintă să nască copiii concepuți cu cei care ajung să fie acuzați de viol, după noua lege.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!