15 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

FOTO/VIDEO – Hornarul de Bistrița – Ciprian Marek, la Parada Internațională a Coșarilor de la Sighetu Marmației

La Sighetu Marmației a avut loc ieri un eveniment organizat în premieră în România – Parada Internațională a Coșarilor, la care au participat coșari din țara noastră, dar și din Germania, Serbia, Estonia și Lituania. Județul nostru a fost reprezentat de „Hornarul de Bistrița” – Ciprian Marek, alături de un coșar din Năsăud.

 

Premieră națională, ieri, în Sighetu Marmației! ASFOCH, în parteneriat cu Primăria Sighetu Marmației și Detașamentul de Pompieri, au organizat, pentru prima dată în România, Parada Internațională a Coșarilor. A fost mare bucurie printre participanți, dar și printre spectatori, care, conform tradiției, au primit bomboane din partea coșarilor.

La Sighetu Marmației au sosit coșari din toată România, dar și de peste hotare, din Germania, Serbia, Estonia și Lituania, fiind primul eveniment de acest gen organizat în țara noastră.

Județul nostru a fost reprezentat de Hornarul de Bistrița, Ciprian Marek, dar și de un coșar din Năsăud, astfel că au bifat împreună prima participare la un eveniment internațional dedicat coșarilor, în țara noastră.

Participanții au defilat pe mai multe străzi din oraș, iar la finalul paradei au fost prezentate mașinile de coșari și tehnicile de curățare a coșurilor de fum.

A fost un eveniment foarte frumos, la care au participat colegi din toată țara, dar și de peste hotare. Seara s-a încheiat cu un foc de tabără, cu berbecuți la proțap, cu muzică tradițională din Maramureș…

De asemenea, potrivit tradiției, coșarii au împărțit bomboane trecătorilor. Am împărțit peste 50 de kilograme de bomboane”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Ciprian Marek, Hornarul de Bistrița.

Toți cei prezenți la eveniment au avut ocazia să asculte Imnul Coșarului din România:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!