14.5 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 5, 2024

Imagini spectaculoase de la înălțime: Bujorul a înflorit și în Munții Rodnei!

Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru acest weekend, puteți da o fugă până în Munții Rodnei, unde a înflorit bujorul de munte (Rhododendron Kotschyi). Peisajul este unul de vis…

Bujorul de munte (Rhododendron Kotschyi) sau smârdarul, cum mai este denumit popular, a înflorit și în Munții Rodnei.

Și pentru că ne-ați întrebat, vă informăm cu câteva imagini… rhododendronul începe încet să înflorească în Parcul Național Munții Rodnei”, spun cei de la Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei.

Și versanții Munților Călimani s-au colorat în roz zilele acestea, iar Gavrilă Albert a surprins bujorul de munte în toată splendoarea lui.

FOTO: Paradis roz în Munții Călimani! Bujorii de munte vă așteaptă să-i admirați

Rhododendronul (din grecescul: rhodos, „trandafir” și dendron, „arbore”), iubește altitudinea, așadar îl vom regăsi de la cota 1500 m spre creste.

Bujorul de munte este una din plantele aflate pe cale de dispariție și este protejat de lege.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Beneficiile gelului Eqvagel Forte pentru câini

Când vine vorba de îngrijirea câinilor, proprietarii de animale caută mereu cele mai bune soluții pentru a le asigura „blănoșilor” confortul și sănătatea. Un produs care a câștigat popularitate în rândul iubitorilor de animale este gelul Eqvagel Forte.

UNIC în Bistrița: Conacul Verde s-a reinventat pentru cei care caută o experiență gastronomică, istorică și culturală aparte

Fosta Vilă Tiți, acum restaurantul Conacul Verde de pe Republicii, nr. 79, s-a reinventat și vă...

Protejează-ți inima cu ajutorul unui expert în cardiologie! Consultații cardiologice la Bistrița cu Dr. Eva Deak – în 5 octombrie, 9 noiembrie, 7...

Nu lăsa sănătatea inimii tale la voia întâmplării! Dr. Eva Deak, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, cu peste 30 de ani de experiență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și o practică îndelungată în cardiologia privată, te așteaptă la cabinetul din Bistrița Str Alba Iulia nr 19, pentru consultații personalizate și soluții terapeutice avansate.