14.3 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 5, 2024

VIDEO: Fabrică de drone și software pentru drone, la Bistrița?! Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, susține că este posibil

Străinii sunt cei care văd mai rapid și limpede potențialul uriaș pe care noi nu îl vedem, a subliniat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, la Bistrițeanul Live. Acesta a dezvăluit că poartă discuții în legătură cu o posibilă fabrică de drone la Bistrița.

Asta încerc să arăt peste tot pe unde mă duc: să demonstrez că România este hub-ul de dezvoltare al regiunii din care facem parte. Avem 200.000 de IT-iști. Iar acum am ajuns să atragem talente și din afara țării.

Reconstrucția Ucrainei va fi făcută în cea mai mare parte de către specialiști din România. Avem nevoie să aducem tot capitalul prin care va fi recosntruită Ucraina aici în România. Avem nevoie de capabilități de producție”, a mai spus ministrul Bogdan Ivan.

Acesta a admis că poartă discuții cu antreprenori locali în legătură cu o posibilă fabrică de drone și software pentru drone la Bistrița. „Am pregătit programul național de drone  al României, pentru că la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării avem și Institutul de Cercetare Aero-Spațială.

Este o cerere foarte mare. Iar dronele se pot folosi în diverse domenii, de la agricultură, la Apărare sau supraveghere.

Avem oameni geniali care pot face asta în parteneriat cu mediul de afaceri. Trebuie doar să primească direcția potrivită”, a mai spus Bogdan Ivan.

Ministrul s-a referit și la tehnologia cuantică sau inteligența artificială caare ne va defini viitorul.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Beneficiile gelului Eqvagel Forte pentru câini

Când vine vorba de îngrijirea câinilor, proprietarii de animale caută mereu cele mai bune soluții pentru a le asigura „blănoșilor” confortul și sănătatea. Un produs care a câștigat popularitate în rândul iubitorilor de animale este gelul Eqvagel Forte.

UNIC în Bistrița: Conacul Verde s-a reinventat pentru cei care caută o experiență gastronomică, istorică și culturală aparte

Fosta Vilă Tiți, acum restaurantul Conacul Verde de pe Republicii, nr. 79, s-a reinventat și vă...

Protejează-ți inima cu ajutorul unui expert în cardiologie! Consultații cardiologice la Bistrița cu Dr. Eva Deak – în 5 octombrie, 9 noiembrie, 7...

Nu lăsa sănătatea inimii tale la voia întâmplării! Dr. Eva Deak, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, cu peste 30 de ani de experiență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și o practică îndelungată în cardiologia privată, te așteaptă la cabinetul din Bistrița Str Alba Iulia nr 19, pentru consultații personalizate și soluții terapeutice avansate.