17.8 C
Bistrița
joi, iunie 27, 2024

FOTO – VIDEO: COD ROȘU de grindină de mari dimensiuni și vijelie cu rafale, în mai multe localități din Bistrița-Năsăud

Meteorologii au emis astăzi o avertizare de cod roşu de grindină de mari dimensiuni și vijelie cu rafale pentru mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Potrivit ANM, în intervalul 14:30 – 15:15, este cod roşu în câteva localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Fenomene vizate: grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de peste 90 km/h.

Zone vizate: – Județul Bistriţa-Năsăud: Năsăud, Nimigea, Spermezeu, Căianu Mic, Zagra, Șintereag, Salva, Chiuza.

Interval de valabilitate: 04/06/2024 14:30 – 15:15″, potrivit informațiilor postate pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Și la Beclean, o ploaie torențială cu gheață a pus stăpânire pe oraș.

UPDATE

La nivelul ISU Bistrița – Năsăud a fost activată grupa operativă a inspectoratului, precum și prealertate subunitățile de intervenție din Bistrița, Năsăud și Beclean, prin pregătirea personalului și a tehnicii de intervenție specifice intervențiilor în astfel de situații.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud monitorizează situația din teren prin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din zonele prinse în avertizarea meteorologică și este pregătit să aloce resursele necesare sprijinirii populației în eventualitatea producerii unor situații de urgență”, transmite ISU BN.

UPDATE 2

Grindina și vântul puternic au făcut ravagii atât în Beclean, cât și în Nimigea de Jos:

UPDATE 3

 

Până la ora acestei informări au fost înregistrate șase apeluri pe numărul unic de urgență 112 privind semnalarea unor situații de urgență generate de manifestarea fenomenelor meteorologice.

– două echipaje de la Stația de Pompieri Beclean, cu accesorii specifice, intervin în orașul Beclean pe străzile Bella Bartock și Mihai Viteazul – beciuri inundate și copac căzut pe o casă.
– acoperiș casă deteriorat de grindină – localitatea Cociu
– ferestre sparte la mai multe imobile, localitatea Săsarm
– copac căzut pe carosabil, pe raza localității Șintereag„, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

UPDATE 4

 

– SVSU Chiuza intervine pe raza localității Săsarm – acoperiș afectat de grindină
– distribuitorul de energie electrică intervine cu echipe specializate pe raza orașului Beclean, fire electrice rupte de rafale de vânt
– SVSU Șintereag și un echipaj de pompieri de la Detașamentul Bistrița intervin pe raza localității Șintereag pentru degajarea drumului de arbori căzuți pe partea carosabilă

Până la ora acestei informări, la Dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița – Năsăud au fost înregistrate 10 apeluri pe numărul unic de urgență 112 referitoare la situațiile de urgență generate de manifestările fenomenelor meteorologice periculoase”, mai spune sursa citată.

UPDATE 5

Două echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița-Năsăud și grupa operativă a inspectoratului, alături de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Chiuza intervin pe raza comunei Chiuza (inclusiv localitatea Săsarm) pentru sprijinirea populației afectate de manifestările fenomenelor meteorologice periculoase (mai multe acoperișuri de imobile afectate).

Până la ora acestei informări, nu au fost raportate victime, doar pagube materiale„, conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!