16.6 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 5, 2024

Percheziții: Arme introduse ilegal în țară, carne de vânat și trofee – găsite de polițiști la mai mulți braconieri din județ

Polițiștii au luat la puricat ieri 7 adrese din Căianu Mic, Spermezeu, Târlișua și Negrilești. Vizate au fost mai multe persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic. Două persoane au fost reținute.

Doi bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, au fost reținuți de polițiști, în urma a 7 percheziții desfășurate ieri.

Polițiștii au luat la puricat adrese din Căianu Mic, Spermezeu, Târlișua și Negrilești. Trei bărbați au fost audiați, iar doi dintre ei de 33 și 45 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore.

„La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate 5 arme letale, dintre care 3 provenite din circuitul ilegal (2 introduse ilegal pe teritoriul României, în perioada 2020-2023 și una confecționată artizanal) și 2 deținute legal, de către o persoană fizică autorizată.  De asemenea, polițiștii au mai ridicat la percheziții 80 de cartușe pentru arme letale, deținute ilegal, 12,5 kilograme de carne și un trofeu de căprior care ar proveni dintr-o acțiune de braconaj cinegetic, precum și telefoane mobile”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În perioada 2020 – 2024, persoanele cercetate ar fi braconat și ar fi tras ilegal cu armele.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Nopoi… vedeti cine bolnaveste animalele salbatice ? Toata lumea-i acuza pe vanatorii legali si autorizati… ! In urma actiunilor de vanatoare organizata, legala, nu raman animale ranite pe fondurile de vanatoare, in timp ce detinatorii ilegali de arme , le folosesc in conditii improprii si fara sa respecte anumite reguli specifice, scopul lor final nefiind altul decat ” carne de vanat „… indiferent de care … si trag cu armele aiurea… fara sa cunoasca tehnicile necesare unui tir sigur, precis si selectiv, dupa normele Legilor vanatorii si armelor si munitiilor . Prin ” deschiderea granitelor ” , sa nu ne miram ca exista trafic de arme si munitii ilegale, droguri, substante interzise , copii si femei… etc. etc. etc. Nu ne-a placut ” oranduirea comunista „… no amu… avem o noua oranduire capitalisto-burghezo-misereasca, in care avem ” de toate ” … astfel de lucruri si evenimente !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Beneficiile gelului Eqvagel Forte pentru câini

Când vine vorba de îngrijirea câinilor, proprietarii de animale caută mereu cele mai bune soluții pentru a le asigura „blănoșilor” confortul și sănătatea. Un produs care a câștigat popularitate în rândul iubitorilor de animale este gelul Eqvagel Forte.

UNIC în Bistrița: Conacul Verde s-a reinventat pentru cei care caută o experiență gastronomică, istorică și culturală aparte

Fosta Vilă Tiți, acum restaurantul Conacul Verde de pe Republicii, nr. 79, s-a reinventat și vă...

Protejează-ți inima cu ajutorul unui expert în cardiologie! Consultații cardiologice la Bistrița cu Dr. Eva Deak – în 5 octombrie, 9 noiembrie, 7...

Nu lăsa sănătatea inimii tale la voia întâmplării! Dr. Eva Deak, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, cu peste 30 de ani de experiență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și o practică îndelungată în cardiologia privată, te așteaptă la cabinetul din Bistrița Str Alba Iulia nr 19, pentru consultații personalizate și soluții terapeutice avansate.