15 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

VIDEO – Ion Șandru, director Aquabis, dă replica lui Robert Sighiartău: Poate veni oricine să facă ce audit vrea

Ion Șandru, directorul general Aquabis, a ținut să ofere câteva explicații referitoare la declarațiile neadevărate ale candidatului Robert Sighiartău. „Nu mă tem de un audit al domnului Sighiartău. Pentru că nu are ce să găsească în neregulă. În fiecare an suntem auditați…

Robert Sighiartău a susținut azi o conferință de presă în fața sediului Aquabis, acuzând prețurile prea mari la apă, dar și frecventele întreruperi.

FOTO/VIDEO – Robert Sighiartău, candidatul PNL la CJ BN: De ce plătim cea mai scumpă apă din regiune? Vedem după 9 iunie

În primul rând tarifele care se practică la Bistrița au fost prezentate de Robert Sighiartău cu TVA, în timp ce la celelalte județe pe care le-a dat drept exemplu – a folosit variantele fără TVA. „Nu poți să compari mere cu pere. Legat de tarife – explicații sunt multe. În primul rând sursa de apă. Una este să tratezi apă de suprafață, unde ai cheltuieli de 30% din venituri pentru a potabiliza apa. Cu totul altceva este să iei apa dintr-un lac de acumulare sau din puțuri,. Aici apa este gata decantată și trebuie doar dezinfectată”, a precizat Ion Șandru.

Mai multe explicații, în filmul de mai jos:

S-a spus că au fost concursuri trucate. De fiecare dată când am avut concursuri, execuții de lucrări sau licitații au fost nenumărate plângeri la poliție, la DNA sau la parchet. Au fost întregistrări ale sericiilor secrete competente. Toate s-au încheiat cu NUP. Dacă ar fi fost vorba de nereguli, de atâta vreme, sigur am fi fost închiși…”, a explicat Grigore Timoce, președintele Consiliului de Administrație Aquabis.

Acesta s-a referit și la „ipocrizia candidatului Robert Sighiartău. „Pe Ion Șandru îl puteți acuza de orice, dar nu de neprofesionalism sau incompență. Salariile sunt mici inclusiv la directori. Este o minciună sfruntată că membrii din Consiliul de Administrație iau 4000 de lei pentru o singură ședință. Nu doar că e un fals, dar arată și nivelul de pregătire al celor care distribuie aceste informații.

Toate veniturile sunt publice și se găsesc pe site-ul Aquabis. Indemnizația e de 2100 de lei pe lună, indiferent la câte ședințe participă CA. Avem câte 4-5 ședințe pe lună”, a mai spus Grigore Timoce.

În fiecare an avem audit extern, agreat de Uniunea Europeană, a subliniat Ion Șandru, directorul general Aquabis.

Se face un audit pe firmă și un audit separat pe investiții. Dacă s-ar fi găsit nereguli, toate investițiile ar fi fost blocate și am fi fost obligați să dăm banii înapoi. Eram legați de mult. Dar nu s-au găsit niciodată nereguli. Rapoartele respective se realizează în luna aprilie și în luna mai, în fiecare an pentru anul care s-a încheiat.

Poate veni oricine să facă ce audit vrea. Eu mă ocup de partea de investiții, fie pe fonduri europene, fie din surse interne. Directorul adjunct se ocupă de toate celelalte probleme ale firmei. Și nu sunt puține. Nu mă tem de un audit al domnului Sighiartău. Pentru că nu are ce să găsească în neregulă. În fiecare an suntem auditați”, a mai comentat Ion Șandru.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. E salariu pe o luna.
    Aia vin pe bamii mei ptr 4 ore?
    Daca vor in consiliu sa faca online cu 50lei pe luna ca doar si ei beau apa.
    Directori cam multi.
    Specialisti cam putini.
    Niciunul nu e calificat tehnic de acolo.
    Doar ceferistul e calificat.

  2. Dar problema cu presiunea la apa in zonele mai inalte din oras ce faceti?? Se stie de aceasta problema de mult timp si nimeni cu face nimic!! Nu se gasesc niciodata nereguli in urma auditului la Aquabis dar oamenii nu au presiune la apa in casa, in fiecare zi pe timp de vara minim 2-3 ore presiunea este ZERO!! Va dati seama ce fel de audit se face. Totul este roz si frumos dar oamenii in continuare au probleme cu apa. Ne vedem la vot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!