17.8 C
Bistrița
joi, iunie 27, 2024

Prefectul cere primăriilor din Bistrița-Năsăud să nu dea voie comercializării petardelor. Cere polițiștilor să facă controale

Instituția Prefectului cere primăriilor din Bistrița-Năsăud să nu emită avize de amplasament pentru comercializarea petardelor. De asemenea, instituția cere polițiștilor și comisarilor OPC să facă controale în acest sens.

Instituția Prefectului vrea să descurajeze comercializarea și utilizarea petardelor în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a preveni accidentele generate de acestea. În acest sens, instituția cere primăriilor să nu emită avize de amplasament pentru comercializarea petardelor.

„De asemenea s-au solicitat  acțiuni de control din partea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud în sfera de competență a fiecărei instituții”, se mai arată în comunicarea Instituției Prefectului.

În aceeași informare, instituția mai recomandă prudență la utilizarea petardelor și le cere părinților să-și supravegheze copiii când în preajmă sunt folosite articole pirotehnice.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!