19 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

BISTRIȚA: Concert extraordinar PHOENIX, la Muzeul Județean, de Ziua Imnului Național

Povestea imnului național românesc a început cu poetul Andrei Mureșanu, care scria poemul «Un răsunet», în 1848, la Braşov, pe melodia anonimă a unui vechi imn religios (Din sânul maicii mele). Acesta a devenit imnul revoluţionarilor din 1848. Nicolae Bălcescu îl numea «Marseilleza românilor». Din 1990, Un răsunet a devenit imnul de stat al României.

Între altele și pentru că Andrei Mureșanu s-a născut la Bistrița, într-o familie de țărani, datoria noastră – a bistrițenilor – este de a menține vie amintirea ce reprezintă vocea României peste hotare.

În acest context, pe 29 iulie, sâmbătă – când se sărbătorește Ziua Imnului Național – Soho Music Hall și Muzeul Județean din Bistrița vă invită la un eveniment extraordinar.

Este vorba despre un concert live susținut de legendara trupă Phoenix.

În cadrul evenimentului vom desfășura diverse activități prin partenerii noștri și de asemenea veți găsi zone de relaxare, food, bar și coffee point. Alături de aceștia – diverși comercianți locali cu produse artizanale extraordinare”, au transmis organizatorii. 

Trupa Phoenix – alături de emblematicul ei solist Nicu Covaci – are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol. Noua trupa Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, urmând aceeași linie.

Phoenix a hrănit spiritual generaţii de români, a lansat mari muzicieni şi piese nemuritoare. Noii membri ai formaţiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului. Traseul stilistic al formaţiei pornește de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajunge la etno-rock.

Piese celebre au fost, sunt și încă vor fi fredonate de generaţii întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Negru Vodă”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica ţiganiadă”, „Nunta” sunt capodopere, care încă scriu istoria Phoenix.

În deschidere, pe scenă va urca bistrițeanca Diana Porca, cu un moment artistic muzical și intonarea imnului.

Între activitățile care vor completa concertul vor fi activități interactive pentru copii sau ateliere meșteșugărești. Club Rodo se va ocupa de un workshop sportiv pentru persoane cu dizabilități. Spot GSM va participa cu un concurs cu premii, iar fetele trupei Sirius vor oferi spectatorilor dans medieval cu foc. Tot aici veți descoperi și Buhuhoo – zona de relaxare sau Tiolangeles – picturi pentru copii – workshop.

Evenimentul cuprinde și proiecția pe un un ecran LED a  Poveștii imnului național.

Comercianți:
o Greenhouse – street food
o Barista – coffee bike
o Soho – terasă și bar
o Bubble Beam – lucrări in lemn persoanlizate
o Na – produse/accesorii din piele naturale
o BoGallery – Prosecco point
o Târg „Produs in Bistrita-Nasaud”

Bilete se pot compăra de pe iabilet.ro, dar se vor găsi și la intrare.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!