0.8 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Spectaculosul vinars Brendea, „dezbrăcat” de secrete într-o degustare în premieră! Taverna Dogarilor, primul local care-l include în meniu

Aseară a avut loc, în premieră pentru Bistrița, prima degustare de coniac. Evenimentul a fost găzduit de Taverna Dogarilor, spectaculoasa licoare care le-a gâdilat papilele gustative amatorilor fiind produsă chiar în Bistrița, într-o distilerie artizanală. Vinarsul Brendea & Sons deja a fost medaliat cu aur la concursurile internaționale de profil.

Coniacul „de Bistrița” și palinca de pere piperate au fost băuturile vedetă aseară, la Taverna Dogarilor. Aici a avut loc o degustare în premieră pentru oraș. Vinarsul Brendea & Sons – produs în distileria artizanală a lui Petru Brendea din inima Bistriței – și-a dezvăluit câteva  secrete, fiind savurat pe îndelete de zeci de bistrițeni prezenți.

Petru Brendea a prezentat două tipuri de coniac și 6 de palincă, cea mai specială dintre ele fiind cea de pere piperate. Taverna Dogarilor nu doar că a găzduit evenimentul, ci va fi primul local care a inclus în meniu coniacul și țuica Brendea & Sons.

„Este o băutură alcoolică nobilă, pentru oameni nobili. Are culoare chihlimbarului, iar buchetul și gustul sunt deosebit de plăcute. Se obține exclusiv din vin alb, iar pentru învechire se folosesc butoaiele din stejar”, a precizat Petru Brendea.

Petru Brendea a pus bazele primei distilerii din țară autorizată să producă coniac. Mâna sa dreaptă este nepotul său, care promite să ducă mai departe moștenirea savurosului coniac.

Le-a vorbit și bucureștenilor de coniacul „de Bistrița”

„E prima dată când se face în Bistrița o degustare de coniac. Acum doi ani am făcut tot pentru prima dată degustare de coniac și palinci în centrul Bucureștiului. M-aș bucura ca bistrițenii să plece de aici în primul rând cu dorința de a face coniac”, a precizat Petru Brendea pentru Bistrițeanul.ro.

Producătorul promite că nu va fi singurul eveniment de genul acesta, dorința sa fiind să îi împrietenească pe bistrițeni cu coniacul său medaliat anul trecut cu aur la Vinarium International Wine Contest.

Coniacul produs de Petru Alexandru Brendea a ajuns la trei concursuri internaționale, în 2015, 2016 și 2018. La fiecare a obținut un punctaj situat în plaja medaliei de argint. Excepția a fost anul trecut, când coniacul XO marca Brendea a fost distins cu medalia de aur.

Dacă doriți să încercați coniacul „de Bistrița” sau celelalte produse ale distileriei Brendea & Sons puteți comanda de pe site-ul www.brendea.ro sau le puteți gusta la Taverna Dogarilor. Aici veți găsi coniac, țuică de pere piperate sau țuică de pere Williams.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...