0.8 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Unul dintre cele mai căutate restaurante din Cluj, condus de trei bistrițeni, a creat o școală de formare pentru ospătari

Restaurantul Rod este cu siguranță unul dintre cele mai căutate din Cluj-Napoca. Acesta este condus de 3 bistrițeni, care vor acum să dea înapoi comunității care i-a primit și le-a permis să-și dezvolte business-ul, punând pe picioare o școală de formare pentru ospătari.

Potrivit Transilvania Business, în contextul crizei forței de muncă din domeniul ospitalității, Restaurantul Rod a decis să ofere cursuri gratuite pentru ospătari. Pentru asta își pune la dispoziție chef-ul, somelierul, șeful de sală și șeful de bar. Ei vor împărtăși doritorilor din secretele lor.

„Serviciile din industria ospitalității au nevoie de calitate, iar în sectorul hoteluri, restaurante, catering (HoReCa) e vital să avem nu doar o atitudine profesionistă, ci și cunoștințe într-un domeniu tot mai rafinat. Poate e doar un job de vară ca ospătar, poate face din asta o meserie pe viață. Important e să știe ce se așteaptă de la ei. Colegii noștri vor învăța de la cei trei antrenori în excelența HoReCa tot ce au nevoie pentru această meserie”, susțin promotorii inițiativei, citați de Transilvania Business.

Cursurile vor fi însoțite și de teste lunare. „Absolvenții” vor ști cum să întâmpine clienții, pașii servicii corecte, vor înțelege legătura dintre conceptul unui restaurant și preparatele oferite, ingrediente, producători locali și produse ecologice sau tehnici de gătire, pe care să le explice oaspeților.

Restaurantul Rod, condus de bistrițeni

Localul din Cluj este condus de trei bistrițeni: Octavian Ganea, Adrian Cosic și Corina Grama. Aceștia au reușit să se impună pe piața clujeană mizând pe calitate și originalitate.

15 bucătari fac magie în bucătăria Rod, fiind specializați pe aperitive, feluri principale sau deserturi. Bucătăria este condusă de un tânăr chef din Sângeorz-Băi.  În spatele restaurantului funcționează și o sală de evenimente.

Povestea celor de la Rod o puteți citi mai jos:

Trei bistrițeni conduc unul dintre cele mai căutate restaurante din Cluj: Restaurant Rod. Secretul succesului? Meniu de sezon, rețete cu origini românești și ingrediente locale

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Calitate?:)) am comandat o pizza vegetariana(nu aveau nimic altceva de post in meniu) cu sos picant. A venit in blat cu iarba(rucola) si un sos ranged :)) da…calitate, ce sa zic. Pretul e irelevant

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...