Numărul de cazuri COVID a scăzut în Braniștea, așa că CJSU a decis ridicarea restricțiilor. În schimb, în Monor, e nevoie de luarea unor măsuri restrictive suplimentare, dat fiind numărul mare de cazuri depistate în ultimele două săptămâni.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat incidența cazurilor de COVID 19, în ultimele 14 zile, din UAT-urile bistrițene.
Astfel, s-a decis ridicarea restricțiilor dintr-o comună, și impunerea lor în alta.
„Se ridică restricțiile în 𝐁𝐫𝐚𝐧𝐢𝐬̗𝐭𝐞𝐚! Conform Hotărârii C.J.S.U. nr.47/17.10.2020, se ridică restricțiile în unitatea administrative teritorială Braniștea, întrucât incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile a scăzut sub pragul de 1,5/1000 locuitori. Restricțiile se vor ridica începând cu data de 18 octombrie 2020”, transmite CJSU.
În Monor, restricțiile intră în vigoare de azi.
„Conform 𝐇𝐨𝐭𝐚̆𝐫𝐚̂𝐫𝐢𝐢 𝐂.𝐉.𝐒.𝐔. 𝐧𝐫. 𝟒7/𝟏7.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟎, se introduc restricţii în Monor, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori. Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 47/17.10.2020 se vor ridica atunci când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcţie de comunicarea Direcţiei de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 18 octombrie 2020”, transmite CJSU.
MĂSURI impuse:
- activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și î intervalul orar 6,00-23,00.
- Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
- În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.