0.6 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

FOTO/VIDEO: Elevii CNAM și CNLR, implicați într-un proiect special de storytelling și scenariu de film

S-a încheiat aseară, la CDI Andrei Mureșanu, un prim episod al unui inedit atelier de scriere creativă. Atelierul s-a focalizat pe storytelling și scenariu de film, fiind coordonat de profesoara Aurelia Hîruța și Raluca Rusu – inițiatoarea Kids in Motion.

Biblioteca Colegiului „Andrei Mureșanu” a fost plină, ieri seară, cu prilejul unei serate speciale. Elevii de la CNAM, CNLR și Liceul „Tudor Jarda” au citit publicului fragmente din lucrările concepute cu prilejul atelierului Write Right.

Am cunoscut-o pe profesoara Aurelia Hîruță cu prilejul celuilalt proiect, Kids in Motion… Am păstrat legătura, iar proiectul acesta – „Write Right” – s-a născut la telefon, pe plajă.

Eu eram în Spania, și tot vorbind la telefon cu dânsa, am ajuns la concluzia că există niște probleme. Profesorii de la UNATC se plâng că dispar poveștile și personajele din povești. Că studenții sunt foarte slab pregătiți la scenaristică… Așa că ne-am spus – ce-ar fi să începem să-i pregătim pe elevi încă din liceu”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro unul dintre traineri – Raluca Rusu.

Raluca Rusu a mai povestit că a conceput alături de profesoara Aurelia Hîruța un atelier de scriere creativă, storytelling și scenariu – toate într-unul. „Pentru că nu există poveste pentru film sau poveste pentru literatură – există poveste bună. Este un proiect născut dintr-un amalgam de necesitate și inconștiență. Dar poveștile sunt fascinante și au un grad ridicat de originalitate, ceea ce pentru mine este foarte important”, a subliniat Raluca Rusu.

Este un proiect pilot, care a generat niște povești foarte mature. Multe sunt perfectibile în el. Nu se puteau anticipa anumite detalii de la început. Dar sunt încântată că s-au maturizat copiii scriind, cu sprijinul nostru, foarte rapid”, a completat profesoara Aurelia Hîruța.

Aproape 30 de elevi s-au înscris la atelierul Write Right. Însă, în urma unei selecții riguroase – au rămas în final 16. Au participat ulterior la întâlniri de trei ori pe săptămână, de la începutul lunii decembrie.

Toate poveștile vor fi publicate pe blogul proiectului, la începutul lunii ianuarie. Vom vedea ce se întâmplă mai departe și în ce măsură vor deveni cu adevărat scenariide film”, a completat Raluca Rusu. 

Evenimentul a fost organizat de Asociația Departe și Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...