1 C
Bistrița
sâmbătă, februarie 22, 2025

Vremea frumoasă a trimis 9 copii la Urgențe!

Vremea frumoasă de la începutul lunii încoace a adus mare bucurie și i-a scos pe bistrițeni din casă. Problema e că 18 persoane au ajuns la Urgențe, dintre care 9 copii. Ce au pățit și ce trebuie să faceți ca să nu le călcați pe urme:

Din 1 Aprilie, vremea a început să se încălzească, iar bistrițenii au profitat din plin de lucrul acesta. În weekend sau zile libere, și-au pus mâncarea și corturile în mașini și au mers la iarbă verde. Unii s-au bucurat de grătare, alții au cules leurdă etc.

Bucuria unora însă s-a finalizat la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean Bistrița Năsăud.

„Începând din data de 1 aprilie 2018 și până în prezent, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița s-au prezentat 18 persoane mușcate de căpușă, dintre care 9 adulți și 9 copii. Pacienții au beneficiat de îngrijiri și tratament de specialitate, nefiind înregistrate complicații”, a explicat, pentru Bistrițeaqnul.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului, Camelia Strungari.

 

 

 

 

Ce trebuie să faceți ca să nu fiți mușcați de căpușe?

Atunci când se iese în natură, medicii recomandă evitarea pădurilor și a locurilor cu iarbă înaltă, în special dacă îmbrăcămintea e sumară.

Chiar și în locurile cu iarbă mică, e bine ca picioarele și mâinile să fie acoperite.

Să nu se facă plajă în locuri cu iarbă multă.

Din datele pe care le dețin, am înțeles că au început acțiunile de deratizare”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, directorul DSP BN, Anca Andrițoiu.

Ce să faceți dacă sunteți mușcați de căpușe?

Mergeți de urgență la o unitate medicală!

„Nu e bine să încerce ei să scoată căpușa. Uneori, acestea se prind foarte bine în piele și când o smulgi, îi pot rămâne piciorușele acolo. Iar de aici, încep complicațiile”, a explicat dr. Anca Andrițoiu.

La unitatea medicală, căpușa este îndepărtată cu grijă, zona se dezinfectează și pacientul se monitorizează. În funcție de situație, pacientul poate primi chiar și un tratament.

La ce simptome trebuie să fiți atenți, dacă nu vedeți căpușa pe piele

Există și cazuri în care căpușa se desprinde singură, înainte să fie văzută.

De obicei, zona unde a mușcat căpușa se înroșește foarte tare. Apoi pot apărea manifestări neurologice”, a mai spus directorul DSP BN.

Astfel, cei care au fost la o distracție în aer liber și observă astfel de simptome, trebuie să meargă de urgență la medic.

La nivelul județului nostru s-au înregistrat 14 cazuri noi de boală Lyme. Șapte au fost în mediul urban și șapte în mediul rural”, a explicat directorul DSP BN, Anca Andrițoiu.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Locuri de muncă, disponibile și la Cabinetul de psihologie Sutea Rozalia își extinde echipa și caută logoped și pedagog de recuperare. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița, la depozitul AnnaFiori.ro Sărata, STEWO Năsăud sau Restaurant Arena by Casa EMA.

RUBIN Dragobete Drive – Pentru o dragoste care merge mai departe cu Kia, Suzuki, Ssangyong și MG!

Rubin Motors Bistrița – dealer autorizat Kia, Suzuki, Ssangyong și MG îți propune să sărbătorești iubirea cu o experiență auto memorabilă! Participă la campania specială „Dragobete Drive" și ai șansa de a câștiga și o cină romantică la Hotel Roser House – un loc de poveste pe malul lacului Colibița, unde iubirea și peisajul montan se întâlnesc perfect.

5 Soluții simple pentru a-ți atinge obiectivele majore

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare, a unei mașini, investiția în educație sau orice alt obiectiv major cu impact pe termen lung poate părea o provocare atunci când apare partea financiară. Însă, există soluții la îndemână care îți vor facilita accesul către planurile tale. Trebuie să știi unde să le cauți și cum să le accesezi.