Dacă ai visat vreodată să-ți faci propriul coniac, acum e momentul să profiți de ocazie. Petru Brendea, creatorul faimosului vinars Brendea, este dispus să dezvăluie câteva dintre secretele sale. Vineri, 28 octombrie 2022, de la ora 18.00, la Taverna Dogarilor!
„Au venit persoane din Mehedinți și din Sibiu ca să le spun care e tehnologia de producere a coniacului. Rețete exacte nu pot să le ofer. Dar cu mare plăcere îi învăț care sunt pașii care trebuie urmați”, ne-a mărturisit Petru Brendea. Bistrițeanul produce deja de ani de zile coniac apreciat nu doar în România, ci și peste hotare:
Coniacul Brendea, distins cu Medalia de Aur, la Vinarium Internațional Wine Contest
„Nu mi-e teamă de concurență, și nici că se fură din meserie. Este loc pentru toată lumea. Noi suntem prima distilerie din România – autorizată să producă coniac. Nu-i spunem coniac, pentru că trebuie să-l numim vinars.
Dar m-am gândit că e inuman să nu-i învăț și pe alții. Eu am învățat de unul singur, n-am găsit pe nimeni aici în județ atunci când am început. Ar fi păcat, m-ar bate Dumnezeu, să țin pentru mine ce am reușit să învăț și să fac.
M-aș bucura să fie doritori din județ. Măcar așa aș ști că rămâne ceva în urma noastră aici, acasă…”, a explicat Petru Brendea pentru Bistrițeanul.ro.
Un bistrițean organizează PRIMA degustare de palincă din București!
Așadar, bistrițenii care visează să-și producă propriul coniac, pot participa la un eveniment care se anunță extraordinar. Vineri, 28 octombrie 2022, la Taverna Dogarilor, de la ora 18.00, sunteți cu toții invitați să participați nu doar la o lecție deosebită despre cum se face coniacul. Ci și la o degustare de țuică și coniac marca Brendea & Sons.