10.2 C
Bistrița
miercuri, aprilie 2, 2025

Vrei să-ți faci propriul coniac?! Poți învăța la Taverna Dogarilor, vineri, 28 octombrie!

Dacă ai visat vreodată să-ți faci propriul coniac, acum e momentul să profiți de ocazie. Petru Brendea, creatorul faimosului vinars Brendea, este dispus să dezvăluie câteva dintre secretele sale. Vineri, 28 octombrie 2022, de la ora 18.00, la Taverna Dogarilor!

Au venit persoane din Mehedinți și din Sibiu ca să le spun care e tehnologia de producere a coniacului. Rețete exacte nu pot să le ofer. Dar cu mare plăcere îi învăț care sunt pașii care trebuie urmați”, ne-a mărturisit Petru Brendea. Bistrițeanul produce deja de ani de zile coniac apreciat nu doar în România, ci și peste hotare:

Coniacul Brendea, distins cu Medalia de Aur, la Vinarium Internațional Wine Contest

Nu mi-e teamă de concurență, și nici că se fură din meserie. Este loc pentru toată lumea. Noi suntem prima distilerie din România – autorizată să producă coniac. Nu-i spunem coniac, pentru că trebuie să-l numim vinars.

Dar m-am gândit că e inuman să nu-i învăț și pe alții. Eu am învățat de unul singur, n-am găsit pe nimeni aici în județ atunci când am început. Ar fi păcat, m-ar bate Dumnezeu, să țin pentru mine ce am reușit să învăț și să fac.

M-aș bucura să fie doritori din județ. Măcar așa aș ști că rămâne ceva în urma noastră aici, acasă…”, a explicat Petru Brendea pentru Bistrițeanul.ro.

Un bistrițean organizează PRIMA degustare de palincă din București!

Așadar, bistrițenii care visează să-și producă propriul coniac, pot participa la un eveniment care se anunță extraordinar. Vineri, 28 octombrie 2022, la Taverna Dogarilor, de la ora 18.00, sunteți cu toții invitați să participați nu doar la o lecție deosebită despre cum se face coniacul. Ci și la o degustare de țuică și coniac marca Brendea & Sons.

Participarea este gratuită, dar este necesară rezervarea unui loc pe adresa [email protected], până în data de 26 octombrie 2022, la ora 21.00.

FOTO: Țuica din pere piperate – „Regina palincilor” și un Elixir misterios – tăriile rare produse în Bistrița-Năsăud, de Brendea&Sons

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM: Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon

Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon. Alege întotdeauna un Centru de Service Autorizat Mercedes-Benz, pentru a beneficia de cele mai bune servicii auto pentru mașina ta, efectuate de profesioniști. Ofertă specială, la Materom:

Degustări dulci pentru evenimente, la Cofetăria Cristina, oricând, cu programare! DISCOUNT pentru cei care încheie contracte în Aprilie

Ce veste bună! Acum, la Cofetăria Cristina poți programa oricând îți permite programul o degustare pentru...

Se fac angajări la Crama Veche, Amicii Building, Fan Courier, Ideal Print! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Crama Veche caută barman, Ajutor bucătar, Pizzer, ospătar și femeie pentru curățenie.  AMICII BUILIDNG angajează Contabil cu experiență, dedicat și orientat spre performanță, iar Ideal Print caută Graphic Designer. Noi locuri de muncă - la Ideal Print, Fan Courier, STEWO PLAST Năsăud și GB Instaplan, Oferta completă, mai jos: