Se deplasează fără zgomot și atacă pe neașteptate! Au o vedere foarte bună, inclusiv noaptea, când obișnuiesc de multe ori să iasă la vânătoare! O cameră de supraveghere, însă, le-a venit de hac!
Doi râși au fost surprinși noaptea la vânătoare de una dintre camerele care monitorizează fauna, amplasată într-o pădure din Parcul National Muntii Rodnei!
Splendidele feline au făcut deliciul iubitorilor de animale care i-au admirat într-o postare recentă a celor care administrează Parcul Național. Filmarea este cu atât mai spectaculoasă cu cât râșii sunt rareori văzuți în libertate.
[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRnpRomsilva%2Fvideos%2F487479201656686%2F&show_text=0&width=560″ /]
Râsul este un prădător discret și foarte eficient. Este cea mai mare felină din Europa, poate să atingă o greutate de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru.
Din fericire pentru noi, în ultimul secol, numărul râșilor a crescut încurajator, în prezent țara noastră având una dintre cele mai mari populații de râs din Europa.
Felinele se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv noaptea, când de multe ori ies la vânătoare.
Parcul Național Munții Rodnei – unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva – este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.
Parcul cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.
Foto deschidere @ Arhivă