„Am știut de la început că voi fi în opoziție. Rolul meu, în Consiliul Local, este de a fi un fel de oglindă pentru cei care se află la conducere – oglindă în care, atunci când te uiți, să nu îți placă ce vezi”, a subliniat consilierul PMP Ștefania Stere.
Invitată la emisiunea „Oameni din Bistrița-Năsăud”, avocatul Ștefania Stere a subliniat că rolul său este de a contrabalansa ceea ce se întâmplă. Și de a reprezenta pe acei oameni care nu au fost majoritari și nu au votat PNL.
„Pe de altă parte, cred că am și un rol de echilibru. Pentru că în momentul în care faci tot ceea ce poftești și nu există nimeni care să te tragă de mânecă – este foarte grav”, a mai spus Ștefania Stere.
Avocatul a ținut să clarifice subiectul indemnizației pe care o primește un consilier local. „M-a abordat odată cineva care m-a acuzat că de aceea facem atâtea ședințe de Consiliu Local, pentru că suntem plătiți pentru fiecare ședință la care participăm. Dar nu este adevărat. Avem o singură indemnizație, indiferent câte ședințe de consiliu se organizează pe lună. Iar dacă lipsim de la ședințe nemotivat, acea indemnizație poate să scadă.
Deși practică o profesie liberală, Ștefania Stere a recunoscut că nu se regăsește între politicienii liberali din Bistrița. În schimb, s-a regăsit în doctrina PMP.
„Au fost situații în care am propus modificarea sau completarea unor proiecte, cu lucruri absolut esențiale pentru cetățenii din Bistrița. Dar nu au trecut, pentru că noi nu avem majoritate.
De exemplu, am solicitat tuturor colegilor consilieri să nu voteze scoaterea acelei indemnizații din partea Primăriei Bistrița care a dus la majorarea taxei de salubritate. De la 1 ianuarie, toți bistrițenii au plătit dublu taxa de salubritate…”, a mai spus Ștefania Stere.
Ștefania Stere a mai povestit că a copilărit la Dipșa, unde a făcut și școala generală. Apoi a urmat cursurile Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. A terminat facultatea de drept la Cluj, revenind la Bistrița imediat după facultate.
Din 2003 este membru în Baroul Bistrița.
„Am candidat la Consiliu Local pentru că am dorit să-mi aduc aportul în acest oraș. Am două fetiție care cresc în acest oraș. Mi-am dorit să fie un oraș mai bun, mai frumos și mai atractiv pentru tineri.
Din păcate, Bistrița este un oraș trist. Nu s-a întâmplat nimic de când avem un primar nou în care toți și-au pus atâtea speranțe… Cred că a fost o mare dezamăgire. Mulți oameni mi-au spus că le pare rău că l-au votat, crezând că va face o mare diferență.
După aproape doi ani, în Bistrița nu s-a întâmplat aproape nimic, decât lucrurile clasice, care se întâmplau oricum. Adică plombarea unor străzi, schimbarea unor instalații. De când sunt eu în Consiliul Local nu s-au făcut decât pistele de biciclete – într-un proiect care era deja început. Încă nu s-a făcut nimic nou. S-au curățat niște parcări și s-au redesenat niște locuri de parcare…”, a mai spus Ștefania Stere.
Felicitări pentru implicare. Ăsta e primul pas. Cu cât mai mulți dintre noi vom realiza asta, cu atât ne va fi mai bine tuturor.
„Prețul pe care oamenii buni îl vor plăti pentru indiferența lor la viața politică e să fie conduși de oamenii răi” Platon
Poate intr-o alta emisiune ne explica si cum a votat impotriva noastra,locuitorii Bistritei,atunci cand au fost majorate tarifele la apa-canal-apa meteorica. Aceasta majorare are un impact negativ mai mare decat majorarea taxelor de salubritate la care face referire.
Și ce faceți în acest sens?
Ați luat orașul la pas sa vedeți ce probleme mari sunt?
De pe scaunul de consilier nu o sa vedeți ce se întâmplă în oraș.
Toți sunteți o mare dezamăgire.
N are timp pleacă în Austria cu Sasarman, primarul și alți obedienți.
Nu interesează pe nimeni cum se dezvoltă orașul, toți au votat blocurile de pe Granicerilor, cea mai aglomerata zona , cu excepția dl Pavelean.
Cică s au înțeles și cu cei care au ieșit în stradă împotriva acestor blocuri, au dat mâna.
Să fie doar o tactică de îmbogățire a unora?
Ne meritam soarta.