Imagini adorabile cu cerbi și ciute, care fac deliciul iubitorilor de sălbăticiuni și natură, au fost înregistrate luna trecută de camerele video amplasate în Parcul Național Munții Rodnei.
Mai mulți cerbi superbi, dar și câteva ciute au fost surprinse în timp ce explorau pădurile din Munții Rodnei în căutare de hrană sau pur și simplu jucându-se.
„Monitorizarea cervidelor în luna mai cu ajutorul camerelor video amplasate în teren pe raza Parcului Național Munții Rodnei”, explică reprezentanții parcului în descrierea care însoțește imaginile de mai jos:
Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie, conform ROMSILVA.
Ciuta, femela cerbului, are habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.
Cu toată ,,parada ” acest articol poate fi o sugestie pentru braconierii. Se știe câte arme reînregistrate există în România? Răspunsul este clar: NU. Există în preajma parcurilor naționale opțiuni de promovare a ecoturismului? Răspunsul este clar: NU. Altfel spus ,,ghinion” braconierilor și ,, baftă ” celor ce promovează ecoturismul!