O șansă unică, pentru 22 de primării din Munții Rodnei, sâmbătă, 28 noiembrie. Primarul Valentin Grapini a făcut demersurile necesare pentru o asociere istorică în zonă.
„Avem cale bătătorită și de această dată, și având în vedere că el funcționează în alte locuri, încercăm și noi să punem bazele unui ITI, împreună cu alte 22 de primării din Munții Rodnei, pe modelul ITI Delta Dunării”, a explicat primarul Valentin Grapini din Rodna.
Primarul Valentin Grapini a mai explicat că pentru ITI Delta Dunării s-au alocat sume considerabile de bani, adică peste un miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și nu numai.
„Împreună cu cei 22 de primari cred că putem și noi să dezvoltăm pe cele 42.000 de hectare cât au Munții Rodnei, o infrastructură turistică așa cum ne-o dorim și așa cum se cuvine în 2020.
Așa că sâmbătă, 28 noiembrie, la Rodna înființăm ITI Munții Rodnei. Am invitat specialiști care au scris strategii de dezvoltare pentru ITI Delta Dunării sau ITI Țara Făgărașului. Avem o șansă unică de a dezvolta în sfârșit ceva care să aducă plus valoare tuturor comunităților incluse în acest ITI”, a mai spus Valentin Grapini.
Primarul din Rodna a mai spus că în viziunea celor implicați în acest proiect, va fi posibilă atragerea unor fonduri europene pentru toate cele 22 de primării, în funcție de specificul fiecăreia. Astfel, în zonă se va dezvolta o rețea turistică având toate obiectivele necesare, cu toate sporturile de iarnă sau de vară, și având la dispoziție o mulțime de bogății naturale.
În proiect a fost cooptată și Primăria din Borșa, cu o experiență exemplară și numeroase investiții atrase în zonă.
„Vrem să transformăm Rodna într-o stațiune turistică de interes național. Este șansa noastră să dezvoltăm toată infrastructura necesară pentru ca nu doar Munții Rodnei, ci și județul Bistrița-Năsăud, să devină un punct important pe harta turistică a țării…”, a mai spus Valentin Grapini.
[arve url=”https://www.youtube.com/embed/G1Q1fvyTtHU” /]