9.9 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 5, 2025

VIDEO: O PREMIERĂ și o performanță extraordinară, pentru cei mai mici muzicieni din Bistrița!

„Copii talentați și, sperăm noi, fericiți în timpul și după olimpiadă…!” 163 de elevi de la 11 școli și licee de muzică din Brașov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, Bistriţa-Năsăud și-au demonstrat talentul la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, organizată de Liceul „Tudor Jarda”. O premieră și o performanță extraordinară – pentru elevii din Bistrița: 

S-a încheiat ieri, la Liceul de Muzică ,,Tudor Jarda” din Bistrița, etapa zonală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală, clasele III-VIII. 

163 de elevi de la 11 școli și licee de muzică din Brașov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, Bistriţa-Năsăud și-au demonstrat talentul și priceperea la pian, vioară, chitară, violoncel, violă, contrabas, nai, țambal, flaut, oboi, fagot, clarinet, corn, saxofon, trompetă și tubă.

Probele au fost publice și s-au desfășurat în sălile Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, la Sinagogă, la Palatul Culturii și la Centrul Cultural Dacia.

Din Bistrița, la olimpiadă au participat Rebeca Claudia Lucaci (clasa a III-a, pian, profesor Elena Oniga), Alexandru Mărginean (clasa a V-a, pian, profesor Carolina Karoli), Samuel Eremie (clasa a V-a, pian, profesor Elena Oniga), Maria Muntean (clasa a V-a, pian, profesor Lidia Pavăl), Bogdan Andreieș (clasa a VI-a, profesor Claudiu Barabaș), Paul Gălățeanu (clasa a VIII-a, pian, profesor Larisa Rupea), Maya Nicole Artudean (clasa a III-a, vioară, profesor Răzvan Vasile), Carina Alexia Conț (clasa a III-a, vioară, profesor Răzvan Vasile), Gabriela Alexandra Nicolae (clasa a III-a, vioară, profesor Liana Bîca). 

S-au înscris în competiție și Denis Câmpeanu (clasa a IV-a, vioară, profesor Răzvan Vasile), Cristina Gălățan (clasa a V-a, vioară, profesor Adriana Pop), Ianis Florin Tarniță (clasa a V-a, vioară, profesor Ovidiu Patrașciuc), Dragoș Popa (clasa a VI-a, chitară, profesor Valentin Pop), Caroline Bauer (clasa a VIII-a, chitară, profesor Valentin Pop), Ariana Răzoare (clasa a VIII-a, flaut, profesor Leila Bătinaș), Cristian Andrei Moldovan (clasa a V-a, clarinet, profesor Mircea Borzoș), David Balazs (clasa a VI-a, oboi, profesor Gheorghe Cozma) și Darius Pupeză (clasa a VI-a, Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, saxofon, profesor Gheorghe Cozma).

[arve url=”https://www.facebook.com/LiceulTudorJarda/videos/202605017625786/” /]

Suntem foarte mulțumiți și fericiți. Am obținut cu un premiu în plus față de anul trecut. Gândiți-vă că am concurat cu licee de mare prestigiu din județe mult mai mari decât Bistrița-Năsăud. Elevii noștri s-au descurcat foarte bine și au obținut premii la fel ca cei din Brașov și Sibiu. Din cei 17 concurenți care învață la Tudor Jarda, 4 s-au calificat în etapa națională a Olimpiadei. Am obținut procentul scontat”, a precizat Raluca Mărginean, directoarea Liceului de Muzică „Tudor Jarda”.

Etapa națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală se va desfășura la Cluj, la începutul lunii aprilie.

Elevii care vor reprezenta Bistrița în etapa națională sunt Maya Nicole Artudean (clasa a III-a, vioară, profesor Răzvan Vasile), Maria Muntean (clasa a V-a, pian, profesor Lidia Pavăl), Ianis Florin Tarniță (clasa a V-a, vioară, profesor Ovidiu Patrașciuc) și Dragoș Popa (clasa a VI-a, chitară, profesor Valentin Pop).

O premieră pentru Bistrița: Rezultate de excepție și de la Școala Populară de Artă!

Pentru prima oară în istoria acestei instituții, un elev care studiază din pasiune saxofonul la Școala Populară de Artă, a obținut punctajul maxim, de 100 de puncte, calificându-se și el în etapa națională.

Este vorba despre Darius Pupeză – elev în clasa a VI-a, la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Darius studiază de doar doi ani saxofonul, la Școala Populară de Artă. Profesorul său, Gheorghe Cozma, are o experiență de 40 de ani de activitate în învățământ. De altfel, din cei 25 de absolvenți ai săi, toți au avut parte de performanțe la nivel național. Aceștia au ajuns în domeniul muzical – cântând fie în orchestre, fie fiind profesori în învățământul preuniversitar sau universitar.

A fost o surpriză pentru noi. S-au înregistrat, cu această ocazie, două premiere: Darius Pupeză a fost singurul concurent la saxofon, dar și primul elev de la Școala Populară de Artă care a obținut o asemenea performanță. Lumea asociază școala noastră cu ideea de hobby, iar saxofonul cu muzica ambientală sau jazz-ul. Darius a pregătit însă un program de muzică clasică”, a subliniat AnaMaria Răzoare, directoarea Școlii Populare de Arte.

Darius Pupeză este elev în anul II de studiu, iar anul trecut a cucerit premiul I la Concursul național de interpretare instrumentală și arte vizuale de la Sighetul Marmației.

Foto & Video @ Liceul de Muzică „Tudor Jarda”

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM: Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon

Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon. Alege întotdeauna un Centru de Service Autorizat Mercedes-Benz, pentru a beneficia de cele mai bune servicii auto pentru mașina ta, efectuate de profesioniști. Ofertă specială, la Materom:

Degustări dulci pentru evenimente, la Cofetăria Cristina, oricând, cu programare! DISCOUNT pentru cei care încheie contracte în Aprilie

Ce veste bună! Acum, la Cofetăria Cristina poți programa oricând îți permite programul o degustare pentru...

Se fac angajări la Crama Veche, Amicii Building, Fan Courier, Ideal Print! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Crama Veche caută barman, Ajutor bucătar, Pizzer, ospătar și femeie pentru curățenie.  AMICII BUILIDNG angajează Contabil cu experiență, dedicat și orientat spre performanță, iar Ideal Print caută Graphic Designer. Noi locuri de muncă - la Ideal Print, Fan Courier, STEWO PLAST Năsăud și GB Instaplan, Oferta completă, mai jos: