„Trebuie să-i respectăm pe toți ceilalți, indiferent cum sunt ei. Nu ne convin faptele – criticăm faptele…”, a spus judecătorul Cristi Danileț, zilele trecute, la Bistrița, iar preotul Bisericii Evanghelice, Johann Krauss, a admis că și pe homosexuali trebuie să-i iubim: „Omul îmi este pus înainte să-l iubesc, nu trebuie să mă căsătoresc cu el, nu trebuie să mă duc în pat cu el, dar este o ființă omenească…”
Invitat în cadrul ONG Fest la Bistrița, pentru a susține o conferință despre statul de drept pe înțelesul tuturor, judecătorul Cristi Danileț a subliniat că nici dacă suntem convinși că homosexualitatea este un păcat, nu avem dreptul să urâm, să ne batem joc de ho,osexuali, să-i arătăm cu de degetul sau să aruncăm cu parul după ei.
În dezbaterea organizată de Asociația „Armonia” Bistrița, zilele trecute, la Biserica Evanghelică, a intervenit și preotul paroh Johann Krauss: „Omul îmi este pus înainte să-l iubesc, nu trebuie să mă căsătoresc cu el, nu trebuie să mă duc în pat cu el, dar este o ființă omenească, iar noi nu putem încă spune cu certitudine că el a ales calea asta… Mai degrabă ar trebui să admitem că așa este. Nu a dobândit o boală, ci el așa este… și merg și mai departe și spun poate că așa i-a plăcut lui Dumnezeu să-l facă…!” a precizat preotul Johann Dieter Krauss.
Fiecare reprezintă o anumită individualitate, fiecare are demnitatea sa, fiecare are libertatea sa proprie de a acționa și de a gândi – iar noi, ceilalțui, suntem datori să respectăm asta, a concluzionat judecătorul Cristi Danileț.
[arve url=”https://youtu.be/JBGwa6p4yVE” /]
Judecătorul Cristi Danileț a mai recunoscut că referendumul pentru definirea familiei – care se va desfășura în 7 și 8 octombrie, subiect care a inflamat într-atât spiritele, în ultimele zile – nu are efecte din punct de vedere juridic și nu va schimba nimic din punct de vedere juridic.
Magistratul a mai afirmat că ar fi fost preferabil să luptăm împotriva penalilor, în loc să ne încrâncenăm împotriva unor homosexuali – recunoscând că nici acum, respectând actuala legislație, doi homosexuali nu se pot căsători, așa cum nu se vor putea căsători nici după 7 octombrie.
În concluzie nu se schimbă nimic, din punct de vedere juridic, după referendum. În schimb politicienii ar fi putut folosi banii necesari organizării acestei acțiuni la altceva, mai util și mai urgent pentru societate.