Vara aceasta bistrițenii s-au plâns că pe șantierele din oraș abia se văd muncitorii. „Oamenii văd că nu se lucrează. Dar nu înțeleg că uneori, ca și primar, sunt obligat să stopez lucrările, ca să…”, a explicat într-un interviu Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.
Odată cu sosirea verii, strada General Grigore Bălan s-a închis pe o porțiune semnificativă. Comercianții din zonă s-au plâns că deși strada e închisă, muncitorii nu prea sunt la muncă.
Într-una din zile, reporterii Bistrițeanul.ro au găsit 10 muncitori pe șase șantiere.
VIDEO Ia-i de unde nu-s! MIS Grup a „mobilizat” pentru cele 6 șantiere din Bistrița 10 muncitori…
La final de august, viceprimarul Hangan a numărat aproape 200 de oameni pe șantiere, în zi de weekend.
În cadrul unui interviu Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc a explicat care au fost motivele pentru care nu s-a lucrat pe șantiere.
„Ceea ce s-a întâmplat în această vară, când s-a lucrat, apreciez eu, foarte bine, astfel încât odată cu începerea școlii, străzile Grigore Bălan și Gheorghe Șincai să fie redeschise, sunt un exemplu de bună practică. Continuăm pe aceeași linie!
- Am revizuit proiecte.
- Am venit cu alte soluții.
- E nevoie de proceduri noi. Că legea nu îți permite pur și simplu să înlocuiești pavajul cu piatră naturală atât timp cât valoarea rezultată din modificare este mare (..)
De multe ori, când oamenii se uită la un șantier, și observă că nu se lucrează, nu realizează care este de fapt motivul pentru care nu se lucrează.
Sunt obligat, în calitate de primar, să stopez anumite lucrări pentru a veni cu corecții. Aceste corecții – este important de știut – nu pot fi făcute decât după semnarea contractului de execuție. Nu pot fi făcute anterior. Deci toate corecțiile se fac după ce se dă ordinul de începere al lucrărilor.
În această vară am avut și o perioadă de caniculă, când practic legea ne obliga să îi protejăm pe muncitori”, a explicat Ioan Turc.
Primarul Bistriței a recunoscut că e important și modul în care firmele se mobilizează.
„În același timp, este cât se poate de real, ritmul ține și de capacitatea de mobilizare a societăților care câștigă licitații. Din acest punct de vedere punem presiune pe executanți. (…) În ecuația unei investiții intră autoritatea locală, executantul, proiectantul, diriginții de șantier. Iar primăria este liantul care trebuie să îi lege pe toți în așa fel încât lucrurile să meargă”, a subliniat primarul Ioan Turc.
pai si atunci de ce cand nu erati primar, criticati exact aceste aspecte cand cealalata administratie se afla in fix aceeasi situatie????????????????? ca asta nu intelegem!!!
Eu va inteleg ,dar acuma nu este canicula ! Luni pe Calea Moldovei nu s-a lucrat, nici pe Gh Sincai, sa zicem ca vreme capricioasa ploioasa, dar ieri care o fost baiu? Zi extrem de frumoasa dar pe la ora 14,30-15 nici tipenie de om pe cele doua santiere, lucrurile stau pe loc! De ce domnule primar? Ce mai revizuiti pe Gh Sincai , de ce nu se poate continua pista acea? Mai mare rusinea cum arata orasul! Cum zic cei ce tranziteaza,,intelegem ca e bombardat ca se lucreaza, si in alte parti ,din alte orase sunt santiere deschise, dar vezi activitate pe cand la Bistrita nici tipenie de om sa se vada ca este interes pentru finalizare„ Da exact asta zic cei ce vin din alta parte. Puneti oamenii la lucru! Vad imediat cum sta treaba pe teren pe ambele santiere!
Totul este specificat in caietul de sarcini. NU ne vinde gogosi domnule primar cu ,, d si p ” mic. Pentru ca nu esti bun de nimic. Cum si de unde platesti modificarile aduse proiectului? mai ales daca este este finantat din fonduri europene, cum faci tu modificari?
Cine a facut proiectul este respunzator de tot.
Tu esti de umplutura.
Tu ar trebui sa-i iei la rost pe argatii tai si sa vezi de ce nu si-au facut treaba.
Apropos … tot femeia de serviciu iti aprinde lumina la 7 dimineata ?