Primăria Bistrița a primit de la Guvern bani pentru a amenaja condiții decente de igienă pentru copiii de la școala din Slătinița. Primarul spune că banii sunt prea puțini și ajung cel mult pentru o toaletă ecologică. Ioan Turc îi dă replica și vine cu soluții.
Primăria Bistrița a primit 70.000 de lei de la Guvern pentru a amenaja la școala din Slătinița o toaletă apropiată de secolul în care trăim. Potrivit edilului, banii ajung pentru cel mult câteva studii sau o toaletă ecologică. Mai mult, Ovidiu Crețu preferă să nu facă „improvizații” din banii primiți.
Despre acest subiect, puteți reciti în materialul de mai jos:
Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud a susținut astăzi o conferință de presă în care i-a dat peste nas edilului care în toate mandatele pe care le-a avut nu a făcut altceva decât să promită marea cu sarea oamenilor din Slătinița, totul doar pentru voturi.
„Una dintre nu puținele trăznăi pe care le-a spus Ovidiu Crețu de când e primar și care arată modul în care gândește primarul Crețu și modul în care gândește și acționează PSD la Bistrița. Veni vorba despre lipsa toaletelor de la școala din Slătinița. Primarul Crețu a spus ceva, repet, frapant – Dacă nu au copiii acasă apă curentă și toaletă, de ce să mai investim noi în apă curentă și toaletă la școală? Nu am să îi mai întreb pe cei din PSD, pentru că oricum ei sunt cu bagajele făcute. De ce nu au oamenii din Slătinița apă și canalizare pentru că li s-a promis acest lucru cu nerușinare de către PSD la toate alegerile. Au obținut votul celor din Slătinița mințindu-i, fără să roșească, de câte ori au avut ocazia. Adică, primarul nu face altceva decât să se autoincrimineze când spune acest lucru. Dar să nu înțeleagă un om cu instrucția dânsului, că școala nu are doar rolul de a transmite informație, are un rol până la urmă civilizator. Are până la urmă și rolul de a transmite acele deprinderi, acele obiceiuri care să folosească copiilor în viață, inclusiv acelea de a se spăla pe mâini, lucruri care țin de igiena intimă.”, a spus Ioan Turc.
Președintele PNL BN a venit și cu o soluție care se încadrează în suma de 70.000 de lei pe care Primăria Bistrița a primit-o de la Guvern.
„Am vorbit despre acest lucru de mai multe ori, putea fi rezolvată problema la Slătinița simplu. Acolo dacă se punea un bazin pe școală sau pe o structură care ar fi fost alimentat cu apă de către o cisternă, copiii ar fi avut apă prin cădere. Ar fi avut apă să se spele pe mâini și toalete pentru ei copii și pentru profesori. Dar nici măcar atât nu a catadicsit să facă administrația PSD, care, repet, e pe picior de plecare.”, le-a sugerat Turc celor din Primărie.
Ca o completare la cele menționate de Ioan Turc, Sorin Hangan – consilier local PNL, a spus că mai e nevoie de o fosă septică și două cabine. Aceasta a mai spus că dacă administrația orașului nu o să fie în stare să rezolve problema, o vor face cetățenii, că nu e un efort așa de mare, mai ales că sunt multe localități unde cetățenii fac mult mai mult pentru comunitate și mai ales pentru copiii lor. Referitor la situația toaletelor de la școala din Slătinița, Hangan vrea să declanșeze o campanie publică.
„Este obligatoriu să declanșăm o campanie publică pentru a rezolva problema școlii de la Slătinița. Din punctul meu de vedere, nici nu ar trebui să se deschidă. Tehnic, este foarte simplu de realizat și cu bani foarte puțini. Din punctul meu de vedere, între 15.000 și 30.000 de lei sunt suficienți. Primarul a primit 70.000 de lei și a spus că de ce să facă ceva simplu, o improvizație? Nu este absolut deloc improvizație. Sunt o mulțime de străzi și locuințe cărora domiile lor le-au dat autorizație înainte de a fi realizată infrastructura de drumuri și utilități și care așa funcționează și astăzi: cu un bazin de apă și o fântână din care se trage apă cu un hidrofor și cu fosă septică. Nu înțeleg de ce lor li se pare improvizație, când pentru sute de familii din Bistrița, și nu numai,trăiesc așa.”, a menționat consilierul local.
Ironic, Ioan Turc a spus că cei 70.000 de lei nu îi ajung primarului pentru hârtii, iar PSD e la gară, așteptând trenul personal.