-4 C
Bistrița
duminică, februarie 23, 2025

VIDEO: În sfârșit, ceva concret pentru copiii – victime ale agresiunii în școală

Este o problemă conștientizată de mulți dintre elevi, știm că se întâmplă și că există victime… În școală vor fi create și colțuri-martore ale agresiunilor, iar pe coridoarele școlii vor fi afișate la fiecare etaj planuri pe care să marcați locul în care ați asistat la vreo agresiune… Nu trebuie să vă semnați sau să dați socoteală cuiva – trebuie doar să marcați locul în care s-a întâmplat așa ceva…”, a precizat profesoara Dalia Chira de la Colegiul „Liviu Rebreanu”, prezentând ieri un proiect Erasmus revoluționar care va încerca să-i ajute pe elevii victime ale bullying-ului în școli.

În perioada 1 octombrie 2018 – 30 septembrie 2020, Colegiul „Liviu Rebreanu” va coordona proiectul „I Am Not a Target” ( Erasmus+ European project, KA 229 – School Exchange Partnerships 2018-1-RO01-KA229-049059_1), un proiect finanţat din fonduri UE, având un buget aprobat de 131.870 euro.

Coordonator este Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, iar parteneri în proiect sunt școli din Spania, Grecia, Italia, Cipru și Portugalia.

Între prioritățile care vor fi urmărite pe parcursul desfășurării acestui proiect se numără incluziunea socială, sprijinirea școlilor pentru combaterea abandonului școlar timpuriu sau dezvoltarea durabilă – beneficiarii direcți fiind elevii (între 10 și 16 ani), profesorii, psihologii, consilierii școlari, membri ai școlii, echipe de management, personal administrativ al școlii – alături de părinți/tutori, experți în educație specială, instituții publice/private, poliție, centre de combatere a drogurilor, formatori sau ONG-uri.

În sala festivă a Colegiului „Liviu Rebreanu”, profesoara Dalia Chira a mai precizat, prezentând proiectul colegilor și elevilor din școală, faptul că „I Am not a Target” își propune să prevină formele de agresiune timpurie, să dezvolte acțiuni de intervenție eficientă în mediul academic și în viața de zi cu zi, să contribuie la sporirea calității actului educațional și să dezvolte securitatea social-media.

Vor exista, în cadrul proiectului 3 mobilități doar pentru profesori (în Cipru, Italia și Grecia), iar 3 pentru elevi – în Portugalia (6 elevi, 2 profesori, în martie 2019), în Spania (6 elevi, 2 profesori, noiembrie 2019) și în România (mai 2020).

Elevii care vor fi selectați să participe la excursiile acestui proiect vor trebui să cunoască limba engleză și „să se implice mult în activitățile proiectului”, a mai spus profesoara Dalia Chira – unul dintre membri echipei de proiect din care mai fac parte Alina Gîmbuţă, Susana Gălățan, Alina Creț, Mariana Onigaș și Constantin Rus.

[arve url=”https://youtu.be/TMyVNxwXEFE” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Locuri de muncă, disponibile și la Cabinetul de psihologie Sutea Rozalia își extinde echipa și caută logoped și pedagog de recuperare. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița, la depozitul AnnaFiori.ro Sărata, STEWO Năsăud sau Restaurant Arena by Casa EMA.

RUBIN Dragobete Drive – Pentru o dragoste care merge mai departe cu Kia, Suzuki, Ssangyong și MG!

Rubin Motors Bistrița – dealer autorizat Kia, Suzuki, Ssangyong și MG îți propune să sărbătorești iubirea cu o experiență auto memorabilă! Participă la campania specială „Dragobete Drive" și ai șansa de a câștiga și o cină romantică la Hotel Roser House – un loc de poveste pe malul lacului Colibița, unde iubirea și peisajul montan se întâlnesc perfect.

5 Soluții simple pentru a-ți atinge obiectivele majore

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare, a unei mașini, investiția în educație sau orice alt obiectiv major cu impact pe termen lung poate părea o provocare atunci când apare partea financiară. Însă, există soluții la îndemână care îți vor facilita accesul către planurile tale. Trebuie să știi unde să le cauți și cum să le accesezi.