Proprietarii caselor fără curent, ce se află la doi kilometri distanță de ultimul stâlp de electricitate, pot depune cereri pentru celule fotovoltaice. În județul nostru ar fi aproape 1.000 de astfel de case. Care sunt costurile și cât e ajutorul:
În România anului 2019 există mii de case care nu sunt racordate la rețeaua electrică. Prezentă azi la Bistrița, ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, a spus că există proiect de ajutor de stat pentru cei aflați în astfel de situații.
”Rețeaua de curent electric are un circuit. Dacă unitatea locativă se află la cel puțin 2.000 de metri de ultimul stâlp electric, atunci se încadrează în acest program de ajutor de stat, ca să își poată cumpăra celulele fotovoltaice” a explicat Grațiela Gavrilescu.
Cei din cadrul ALDE susțin că, în colaborare cu primăriile și Consiliul Jduețean, vor avea toată documentația gata, până în 8 Mai, când vor trimite dosarele acestea spre finanțare.
Deși se discuta încă din 2017 despre acest fel de ajutor, atunci când s-au cerut listele cu casele aflate la anumite distanțe de ultimul stâlp electric, autoritățile s-au încurcat și au trimis greșit.
Ce s-a întâmplat atunci, valoarea ajutorului de stat pentru celulele fotovoltaice, cât și cheltuielile pe care trebuie să le suporte, din buzunarul propriu, beneficiarul, urmăriți mai jos:
[arve url=”https://youtu.be/oD9CFitnu-Y” /]
În județul nostru, conform statisticii la ora actuală, există 950 de case cas=re se află în situația mai sus descrisă.