6.9 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 2, 2024

VIDEO – Farmacistul Alexandru Vasile, despre clinica din Maieru: Aparatură de ultimă generație și zeci de specialități medicale pentru localnicii din mediul rural

Farmacistul Alexandru Vasile are 35 de ani și este unul dintre cei doi investitori care a crezut și a luptat pentru existența unei clinici în mediul rural. Totul a început în 2013, când Alexandru Vasile și-a deschis prima farmacie, cu ajutorul familiei, în Dumitra.

Alexandru Vasile, vicepreședinte al Colegiului Farmaciștilor Bistrița-Năsăud a deschis o farmacie și în comuna Șieuț.

Iar ulterior, în Șieu. Aici – cu sprijinul autorităților – tânărul a reușit să amenajeze în noul dispensar construit 6 cabinete și un punct de recoltare. Acesta deservește toată valea Șieului.

Soția sa este psiholog clinician iar asociatul lui este Vasile Negrușeri, originar din Maieru, unde cei doi tineri au pus la punct o policlinică.

Ideea a venit la sugestia unei paciente pensionare cu handicap, cu multe probleme, care nu se putea deplasa la Bistrița, la consultări de specialitate.

Policlinica din Maieru s-a deschis în 2019. Este situată în centrul comunei, vis-a-vis de liceul tehnologic din localitate. Are toate dotările necesare, inclusiv lift, care îi transportă pe pacienți la etajul trei. Aici există un spațiu generos, unde localnicii vor avea parte de servicii de kinetoterapie și recuperare.

La început am avut 5 sau 6 specialități. Totul pleacă de la a-ți face bine treaba. Constant achiziționăm aparatură de ultimă generație. Încercăm să aducem pacienților tot ce au nevoie. O mămică ne-a cerut un ecograf 4G, voia să-și vadă fetița 4D. Nu aveam așa ceva. Dar am strâns bani, ne-am mai găurit câte un buzunar și le-am luat. Avem acum mai multe specialități unde profesează medici, psihologi și în curând – kinetoterapeuți. Per total, sunt în jur de 20 de specialități. În fiecare an am făcut câte ceva…”, a explicat farmacistul Alexandru Vasile.

Nu cred că e greșit să încerci. Dacă reușești să faci ceva ca să ajuți oamenii, nu are cum să fie rău. Oamenii apreciază și sunt chiar fericiți. Următorul proiect este Șieul. Vrem să organizăm și acolo niște cabinete medicale specializate. Medicină internă, cardiologie, urologie, dermatologie – cam ce au nevoie oamenii din zonă. Având farmacii acolo, am și văzut rețetele oamenilor. Din rețete se pot deduce și patologiile oamenilor. Știu ce medici ar fi necesari acolo”, a mai povestit Alexandru Vasile.

Despre viitoarea policlinică ce urmează să fie deschisă în Șieu – aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Cu tot respectul cuvenit celor care au ridicat si constituit acest asezamant medical ,in comuna Maieru…..Trebuie sa avem totusi, proprietatea termenilor….. In Dex , si nu o spun prima oara , citim CLINICA ,ce inseamna! Un Dispensar sau Centru medical cu Farmacie, Cab Stoma, eventual cateva cabinete la care vor consulta medici specialisti veniti pentru cateva ore ,saptamanal,,, E ceva…. cum este la Lechinta,Pr.Bargaului,Teaca….Oricum, felicitari tuturor celor care asigura o buna sanatate comunitatii! dr.MNPop

    • Cu tot respectul cuvenit , nu cred ca se pot compara lucrurile . In primul rand numele este Policlinica Maieru si nu Clinica Maieru , iar despre restul locatiilor ar fi bine atat pentru locuitorii zonei si cat si pentru cei din imprejurimi sa fie FUNCTIONALE, in afara de Prund unde sunt functionale cateva cabinete si nu e nimic centralizat , nu stiu zau. Eu sunt locuitor al comunei Maieru si vad ce inseamna sa avem un asemnea asezamant la noi in localitate. Am fost aici si cu bunica la Cardiologie si a fost foarte bine pentru dansa , n-a trebuit sa mai vin pana in oras sa stau la cozi interninabile. Ne bucuram sa avem in comuna noastra o astfel de policlinica.

  2. Domnule Alin A si eu ma bucur ca, se creeaza astfel de oportunitati in mediul rural! Daca cititi mai atent titlul articolului ,observati inadvertenta termenului! Este bine sa se precizeze mai atent aceste denumiri deoarece avem legi si regulamente care stipuleaza clar statutul acestor asezaminte medicale ! Daca nu se respecta, ne vom umple toata tara cu clinici… la care nu consulta si nu trateaza, cadre didactice din invatamantul superior medical( asist dr., sef lucrari dr.,conf.dr., prof.dr.etc.) Legea spune : CMI,SRL, Societati medicale civile ! Nici o exagerare nu este nici bine primita, nici bine vazuta !”‘ Ne quid nimis”‘! Cu respect, dr.MNPop pres.CMSBN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GUMIX Bistrița: Servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație! Inclusiv HOTEL pentru cauciucuri

Băieții de la GUMIX aduc bistrițenilor servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație. Profesionalismul...

Descoperă duo-ul perfect pentru o igienă bucală corespunzătoare!

Menținerea unei igiene orale corespunzătoare este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. În ultimii ani, tehnologia a adus o serie de inovații în domeniul îngrijirii dentare, cele mai notabile fiind irigatorul bucal și periuța de dinți electrică.

Mare fan PIZZA?! NU rata evenimentul de la Colina Unirea, din weekend! E cu degustare: diferite tipuri de pizza gourmet, chiar pizza dulce!

Dacă iubești pizza și vrei să o încerci în toate combinațiile posibile, chiar rare - gourmet,...