Savuros dialog astăzi, la Colegiul „Andrei Mureșanu”, unde Dragoș Pătraru a fost invitat de profesoara Irina Vlas să le vorbească liceenilor. Tema întâlnirii: „Starea sănătății – Cum să facem să ne fie (mai) bine”.
„Voi vă construiți acum ceea ce se numește putere de negociere. Oamenii care au putere de negociere mai mare – câștigă mai mulți bani. Dacă știi să faci mai multe lucruri foarte bine, ai o putere de negociere mai mare. Foarte mulți oameni, din păcate, nu sunt atenți la această problemă și nu își cultivă puterea de negociere. Astfel încât, chiar și după o facultate, ajung să aranjeze marfa pe rafturile unui supermarket.
Dar pe diploma lor scrie că au absolvit o facultate…
în realitate, 8 oameni din 10 care termină o facultate nu știu să facă nimic.
De aceea, notele de 10 nu contează foarte mult. Contează ceea ce știți să faceți cu adevărat. De aceea v-am întrebat de activitățile din afara școlii. Sunt foarte importante”, a spus Dragoș Pătraru.
Realizatorul TV a explicat elevilor de la Colegiul „Andrei Mureșanu” cât de importante sunt sportul și muzica.
În cele mai multe situații sportul ne echipează cu mai multe abilități utile pentru viață decât școala. „Din păcate… La sport învățați lucruri pe care școala nu le cultivă. La sport învățați ce este spiritul de echipă sau empatia. La sport învățați să lucrați sub presiune și pentru un obiectiv. La sport învățați să fiți disciplinați – dar nu la modul nu te mișca în bancă. La sport învățați să comunicați cu diverse publicuri, cu antrenorii, adversarii sau coechipierii…”, a mai spus Dragoș Pătraru.
Acesta a subliniat și cât de important este pentru tineri să studieze un instrument.
„Muzica ne dezvoltă creierul într-un mod la care nu v-ați putea gândi… Toți muzicienii dezvoltă o legătură foarte puternică între cele două emisfere cerebrale. Sfatul meu este să luați muzica foarte în serios. Vă face mult mai deștepți…!”
Dragoș Pătraru, realizatorul TV care a pus bazele producției „Starea Nației”, și-a lansat ieri seară, la Metropolis, cea mai recentă carte: „Atenție cu intenție”.
„Lumea pe care o construim azi va fi realitatea următoarelor generații. Putem să le fim niște strămoși mai buni dacă decidem împreună ce fel de lume vrem să le lăsăm. Dacă hotărâm, cu intenție, unde alocăm această resursă finită și atât de importantă: atenția noastră.
Putem să lăsăm în urmă o planetă mai bună pentru copiii noștri, dar și copii mai buni pentru planeta noastră. Dar pentru asta trebuie să începem cu „de ce” și să încheiem înțelegând puterea lui „împreună”, este de părere Dragoș Pătraru, vorbind despre noua sa carte.