„Sunt lucruri pe care le-am făcut și care arată că nu am stat degeaba”, a precizat deputatul USR Cristina Iurișniți, care și-a prezentat raportul de activitate parlamentară, la Bistrițeanul Live.
„În 21 decembrie 2016 îmi amintesc că am depus jurământul. Abia din 2017 am început efectiv activitatea în Parlamentul României. Au fost multe interpelări adresate ministerelor, foarte multe întrebări parlamentare. Am avut propuneri legislative și luări de cuvânt – pentru că e foarte important să-ți exprimi punctele de vedere, să ai o poziție, să pui presiune pe autorități, pe ministere…”, a mai explicat Cristina Iurișniți la Bistrițeanul Live.
Deputatul USR a recunoscut că de multe ori a reușit cam tot ceea ce și-a propus, bifând câteva întâlniri importante cu miniștri. „Atunci când Liviu Pop a vrut să scoată manualul de sport m-am dus la Ministerul Educației și i-am spus clar că nu era o prioritate să avem un manual de sport la vremea respectivă.
Am luat poziție și față de Editura Didactică și Pedagogică – editura unică. Nu era cazul să avem o editură unică, nu era cazul să existe un monopol pe conținuturi și informație… Era ca și cum ne-am fi întors în timp. Am făcut și sesizare de neconstituționalitate la Curtea Constituțională, fapt care a avut succes”, a mai spus Cristina Iurișniți.
Activitatea parlamentară a deputatului Cristina Iurișniți a fost postată într-un raport pe site-ul Camerei Deputaților – AICI.
„Am 142 de luări de cuvânt pe parcursul a 102 ședințe, 47 de declarații politice, 175 de inițiative legislative pe care le-am susținut – între care 25 au devenit și legi. Am participat și la moțiuni simple sau moțiuni de cenzură. Ultima dintre acestea a fost moțiunea adresată ministrului Educației. Am luat cuvântul și am criticat unde a fost nevoie activitatea Ministerului Educației, mai ales în zona de comunicare. Nu era comunicarea deloc clară și eficientă, se contraziceau informațiile… Au fost câteva derapaje pe care le-am semnalat”, a mai spus Cristina Iurișniți.
„Sunt lucruri pe care le-am făcut și care arată că nu am stat degeaba. Iar dintre inițiativele pe care le-am promovat personal, multe au fost și adoptate în Parlament”, a concluzionat Cristina Iurișniți.
Deputatul a amintit, între realizări, legea colectării selective în școli, dar și legea referitoare la Educația pentru Sănătate în școli.
Despre alte probleme în educație, în Bistrița-Năsăud puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos:
[arve url=”https://www.youtube.com/embed/CKuX3wbZLOU” /]