Discuții ieri, în ședința de Consiliu Local, pe marginea majorării tarifelor la apă și canalizare. După aproape 40 de minute de explicații, consilierii au votat, majoritatea, pentru prețuri mai mari.
Consilierii locali au avut ieri, pe masă, proiectul privind mandatarea primarului Ioan Turc pentru a vota majorarea tarifelor la apă și canalizare pe anul 2022.
Conform tabelului cu datele Aquabis, noile valori ar fi mai mari cu 29% pentru apă și 39 % pentru canalizare:
Consilierul Florin Urâte a cerut Aquabis:
- un proiect de eficientizare energetică
- un program de investiții în Bistrița pentru a scăpa de inundații
Consilierul Nicolae Pavelean a solicitat mandatarea lui Ioan Turc pentru a vota ÎMPOTRIVA majorării tarifelor, părându-i-se exagerate. Nu s-a putut vota un asemenea amendament, așa că Nicolae Pavelean a fost singurul consilier ce a votat ÎMPOTRIVA majorării tarifelor.
Alți doi consilieri s-au abținut de la vot, iar 15 au votat PENTRU majorarea propusă de Aquabis.
CUM se justifică prețurile și CE i s-a impus directorului Aquabis:
Primarul Ioan Turc a declarat că înțelege nevoia de creștere a tarifelor Aquabis, dată fiind creșterea prețurilor la gaze și energie. Totuși i-a cerut directorului Aquabis să promită că va face, cu prioritare și de urgență, următoarele lucrări:
- reabilitare rețele canalizare pe 70 de străzi
- reabilitare rețea apă potabilă pe 76 de străzi
- rețele noi de apă pe 34 de străzi
- rețele noi de canalizare pe 48 de străzi
- corelare cu lucrările primăriei pe strada Mihai Viteazu, Tărpiului, Axa Verde, axa Gării – Năsăudului
”La urma urmei, municipiul Bistrița aduce 83 la sută din economia încasărilor Aquabis, de aceea cer ca orașul nostru să fie tratat cu maximă prioritate. De Bistrița depinde stabilitatea Aquabis” a declarat Ioan Turc.
Ioan Șandru a explicat că va trata cu prioritate proiectele din Bistrița. Acesta a explicat că majorarea tarifelor la apă și canalizare se datorează creșterii prețului la energia electrică și la gaze.
Totodată au crescut prețurile la materialele și substanțele folosite la tratarea apei.
Acesta a mai explicat că cei de la Jasper impun folosirea unui anumit material în proiectele de reabilitare și extindere a rețelelor, iar prețul acelor materiale a crescut cu 23 la sută.
Pentru eficientizarea energiei electrice, Ioan Șandru a declarat că deja așteaptă oferte de la 3 firme pentru amplasarea de panouri solare, pentru a mai reduce astfel din costuri.
Se preconizează, conform declarațiilor lui Șandru, că aceste prețuri majorate vor fi doar pentru anul 2022, de la anul, prețurile urmând să scadă.
Întreaga discuție și explicațiile oferite, în video de mai jos:
Consilieri de căcat!!!!!!!!!
de rahat e mai bine?
de rahat e mai bine?
domnu Urîte aka ”Negociază-i tu pe ei!” e foarte plecat cu sorcova-vesela .. care inundații în Bistrița?
poate-n Rebra ..da` e mai departe și ține de alt UAT cu oameni gospodari
sau poate se referă la inundațiile de lânga Winmarkt & Tănase Tudoran ?
în 2019 bistrițenii s-au trezit inundați ..de către AQUABIS ..în 2022 le cere omu` Urîte (plătit din bani publici) eficientizare energetică
AM VOTAT CUI SA I FIE MAI BINE…ADICA AM VOTAT CA LOR, CONSILIERILOR SA LE FIE MAI BINE…. noi la vot alegem cativa dintre sute de perversi care sa ld fie mai bine! CAND AN VOTAT IN ROMANIA SA NE FIE NOUA MAI BINE?????? Niciodata….ASTA E EXEMPLUL CA ACESTI PERVERSI NUMITI CONSILIERI PW LYY NU AU TREABA CU CETATEANUL….
Totul pentru ei, nimic pentru cetateni ! Lipsa de personalitatea si obedienta absoluta mentine sistemul mafiot care saraceste tara si administratiile locale.