În prezența listei de candidați ai PSD pentru Consiliul Local, a președintelui Consiliului Județean Radu Moldovan și ai altor lideri PSD, Gabriel Lazany și-a lansat astăzi programul „Bistrița pe mâini bune”, o listă de proiecte din toate domeniile, pe care se angajează să le materializeze, dacă bistrițenii îi vor da votul la alegerile din 9 iunie.
Gabriel Lazany a lansat astăzi programul „Bistrița pe mâini bune”, compus dintr-o serie de proiecte pe care actualul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița și candidat al PSD la Primăria Bistrița, se angajează să le materializeze, dacă va ajunge primar de municipiu, după alegerile din 9 iunie.
Printre proiectele propuse de Gabriel Lazany se numără la capitolul infrastructură: asfaltarea tuturor străzilor din Bistrița, amenajarea râului Bistrița, înlocuirea punții mișcătoare dintre străzile Falezei și Petru Maior, parcări pentru motocicliști și poligon pentru școlile de șoferi, construirea de capele în cartierele Sigmir și Slătinița și o parcare sub și supraterană în parcul Eminescu.
La capitolul sport și timp liber, Gabriel Lazany propune construirea unui stadion nou în Unirea, în parteneriat cu Consiliul Județean, un traseu cicloturistic, o scenă pentru concerte în aer liber în cadrul stadionului municipal, preluarea sălii polivalente vechi și transformarea sa într-un spațiu multifuncțional pentru activități sportive și amenajarea de spații verzi în cartierele aparținătoare. De asemenea, candidatul PSD la Primăria Bistrița vrea transformarea parcului municipal și a Pădurii Codrișor în cel mai mare parc din Transilvania.
La capitolul educație, Gabriel Lazany vrea o concentrare pe transport dedicat pentru elevi, care să ajute la fluidizarea traficului, o tabără specială de vară pentru elevii cu părinți care lucrează și nu au cu cine să îi lase în vacanță, deschiderea terenurilor de sport ale școlilor, amenajarea de creșe și grădinițe noi în cartierele noi sau înființarea unui teatru profesionist.
Nu sunt uitați nici seniorii Bistriței, Gabriel Lazany propunând construirea unui cămin de bătrâni la Sigmir, dar și evenimente dedicate seniorilor sau chiar locuri dotate unde cei în vârstă și nu numai pot să își pregătească, de exemplu, legume pentru iarnă. Sunt luate în calcul înființarea cluburilor pentru pensionari, dar și programe de sport dedicate acestora.
Gabriel Lazany vrea să continue să dezvolte și sănătatea, de data aceasta din funcția de primar. Propune servicii stomatologice pentru copiii cu dizabilități, centre de tip respiro, pentru copiii și adulții cu nevoi speciale, îmbunătățirea accesului persoanelor cu dizabilități în întreg spațiul public și chiar un centru pentru tinerii dependenți de droguri.
„Nu uităm de zona industrială și de mediul de afaceri. Aceștia au nevoi, nevoi diferite, de la caz la caz. Vom constitui un consiliu consultativ al oamenilor de afaceri cu care mă voi întâlni periodic. Ei trebuie să spună ce este bine pentru noi și pentru ei. Gândiți-vă, administrația publică a gândit un parc industrial care este un eșec, pentru că nu s-a consultat nimeni cu mediul de afaceri și cu nevoile lor reale. Fiecare își cunoaște business-ul și îl administrează cum trebuie”, a completat Gabriel Lazany, în cadrul evenimentului de astăzi.
I-au fost alături lui Gabriel Lazany președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, alături de care vrea să facă echipă, dar și social-democrații de pe lista de consilieri locali propuși de formațiunea politică și alți lideri PSD.
Eu sunt sătul de muncă și ăștia se tot plimbă non stop ,,promisiuni și iarăși promisiuni….
Adică vor să cheltuiască bani pentru un stadion nou in loc să-l reabiliteze pe cel existent. Traversarea orașului cu sute de mașini va conduce la un nivel de poluare excesiva la fiecare meci de fotbal. Marile orașe ale Europei au stadioanele in centru unde majoritatea suporterilor se deplasează pe jos sau cu bicicleta, dar la Bistrița vor să scoată sportul la periferia orașului cu impact devastator asupra zonei de pășunat. Astfel o activitate milenară va fi suprimată de noii lideri care nu mai pun accent pe susținerea producătorilor români, .
Nici pe vremea comunismului nu au fost așa persecutați crescătorii de animale.In loc să se promoveze susținerea producătorilor de minimă distanță ,se vor importa lactate și brânzeturi de la distanțe uriașe cu impact devastator asupra climei prin poluarea produsă de miile de camioane. Astfel ar trebui introdus un indicator de parcurs al fiecărui kg de lactate și brânzeturi și în funcție de acesta ar trebui susținută producția în locațiile la care distanța producător – comerciant să fie cea mai mică posibilă.