După ce în luna septembrie Aquabis a solicitat Consiliului Județean aproape 16 milioane de lei, ieri a venit cu o nouă cerere. De această dată, societatea cere 12 milioane de lei. De vină ar fi cei de la Jaspers care nu au vrut să mai finanțeze lucrările de la Colibița.
Controversele și discuțiile despre Aquabis nu încetează la Consiliul Județean.
În luna septembrie, asociația a solicitat instituției mărirea capitalului cu aproape 16 milioane de lei. Motivul ar fi diferite investiții, în mare parte pentru achiziționarea de utilaje noi. Ca să nu mai fie nevoiți să închirieze.
Mai multe despre acest subiect puteți reciti aici:
Gata cu închiriatul! Aquabis își ia utilaje de 6 milioane de lei!
Ieri, în ședința de Consiliu Județean, pe ordinea de zi a fost un proiect tot pentru majorarea capitalului la Aquabis. De această dată, cu 12 milioane de lei.
Înainte de a vota proiectul, liberalii au cerut explicații.
„Ne poate explica cineva de la Aquabis de ce s-a resolicitat o creștere de capital?”, a întrebat Florin Moldovan.
Explicația a venit din partea lui Răzvan Grec, director executiv al ADI apă- canalizare.
„Am solicitat bani pentru că investițiile nu au altă sursă de finanțare. În 2013 am făcut vizite cu comisia Jaspers la Colibița. În urma discuțiilor, cei de la Jaspers au decis că investițiile sunt neeligibile. (…) În condițiile astea, am decis să căutăm altă sursă de finanțare. (…)Consiliul Județean a cofinanțat și alte lucrări, (…) iar acum avem nevoie de 12 milioane pentru a face funcțional sistemul de canalizare”, a declarat acesta.
Întreaga explicație în video de mai jos:
[arve url=”https://youtu.be/KxUYsDWHZkM” /]
Un alt liberal s-a arătat indignat de faptul că nimeni din conducerea Aquabis nu a fost prezent la ședință.
„Am rugămintea ca pe viitor, când avem o discuție pe o anumită entitate din subordinea Consiliului Județean, să fie chemați directorii care conduc acea entitate. În speța de față, trebuia să îl chemați ori pe domnul Șandru Ioan, directorul general, sau pe domnul Macarie, fratele președintelui Radu Moldovan”, a spus Ovidiu Florean.
Proiectul a fost votat cu 27 de voturi – pentru, două – împotrivă și o abținere.