0.3 C
Bistrița
joi, ianuarie 23, 2025

Viceprimarul din Șieu Odorhei, condamnat pentru că a condus sub influența alcoolului

Ovidiu Zăpârțan, viceprimarul comunei Șieu Odorhei, a fost trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului. Instanța clujeană a dat sentința definitivă: doi ani de închisoare cu suspendare.

În toamna lui 2018, Ovidiu Zăpârțan era trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Procesul a durat până în primăvara anului 2021. Atunci, instanța din Beclean l-a condamnat pe viceprimarul comunei Odorhei la un an și trei luni e închisoare. Totuși, nu l-a pus să execute pedeapsa, ci au dispus supravegheresa lui pentru TREI ani de zile.

….condamnă pe inculpatul Z.O.I., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului (…) la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare. În temeiul art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 3 ani (…)” se arată pe portalul instanței.

În acest interval de trei ani de zile, viceprimarul avea mai multe obligații, printre care și muncă în folosul comunității, pentru 120 de zile.

Ovidiu Zăpârțan a contestat decizia judecătorilor, iar la începutul lunii martie, instanța clujeană a dat sentința definitivă.

Admite apelul declarat de inculpatul Z. O. I. împotriva sentinţei penale nr. 89/2021 din data de 19.04.2021 pronunţată de Judecătoria Beclean, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul laturii penale a cauzei. Rejudecând în aceste limite, stabileşte faţă de inculpatul Z. O. I., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336, alin. 1, Cod penal, pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare. În temeiul art. 83 C. pen. amână aplicarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani” se arată pe site-ul Curții de Apel Cluj.

Pe perioada celor doi ani de zile, Ovidiu Zăpârțan va trebui să:
  •  se prezinte la Serviciul de Probațiune Bistriţa Năsăud la datele fixate de acesta;
  • primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
  • anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum şi întoarcerea;
  • comunice schimbarea locului de muncă;
  • comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență

Astfel, instanța din Cluj i-a redus perioadas de supraveghere de la 3 la 2 ani de zile și nu-l mai obligă la muncă în folosul comunității. Totuși, dacă în cei doi ani de zile, Ovidiu Zăpârțan va comite alte infracțiuni, atunci va ajunge după gratii.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Și cu mandatul de consilier local și de viceprimar ce se întâmplă? Că până la urmă asta era cel mai important. Scăpăm sau nu de astfel de aleși locali???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...