Via Transilvania – Drumul care unește a primit în dar un volum care cuprinde traseul și cei 1.400 de kilometri de aventură și peisaje splendide, poteci care unesc două colțuri ale României.
Voicu Bojan a preluat povestea drumului care începe în nord și se oprește în sudul României. El este autorul cărții lansate pe data de 8 octombrie și grupează șapte ani de documentare în căutarea și validarea traseului; 80 de fotografii color selectate din 1.500; 280 de pagini, cu 87.402 de cuvinte menite să provoace cititorii să pornească la drum; o supracopertă ce cuprinde o hartă de perete cu traseul și câteva dintre locurile favorite ale membrilor echipei.
Via Transilvanica este un proiect al Asociației Tășuleasa Social (ATS), organizație cu sediul în Pasul Tihuța (județul Bistrița-Năsăud). Traseul poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau călare. Pentru a ajunge la produsul final au pus osul la treabă peste 8000 de persoane și trece prin mai multe regiuni cultural-istorice: Ruta este împărțită în șapte regiuni istoric culturale: Bucovina, Călimani, Terra Siculorum, Terra Saxonia, Valea Mureșului, Terra Daco Romana, Valea Cernei.
“Via Transilvanica – drumul care unește” este volumul scris de Voicu Bojan. “Cartea aceasta este nu doar o arhivă de emoții și mărturii, ci și o încercare personală de cartografiere a unui vis colectiv, lung de 1.400 km. În ea veți descoperi reportaje de pe drum, interviuri și povești cu artizanii principali ai proiectului, plus un inventar geografico – istorico – gastronomic al celor șapte ținuturi prin care trece calea noastră.