-1.5 C
Bistrița
duminică, februarie 23, 2025

Ura față de romi te poate arunca după gratii!

Mai mulți deputați vor să impună românilor, sub amenințarea cu închisoarea, dragostea pentru cei de etnie romă. Potrivit unui proiect de lege, orice manifestare antițigănistă va fi considerată infracțiune și va fi pedepsită ca atare.

Mai mulţi deputaţi USR, PMP, ALDE, PSD şi minorităţi au propus, în Parlament, o inițiativă legislativă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului.

Iniţiativa defineşte termenul „antiţigănism” drept percepţia referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora, dar şi manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva romilor, îndreptate împotriva romilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor/ONG-urilor, liderilor comunităţilor rome sau lăcaşurilor de cult, tradiţiilor şi limbii.

Cu alte cuvinte, am putea fi obligați prin lege să iubim persoanele de etnie romă. În caz contrar, putem petrece până la 10 ani după gratii.

„Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antiţigăniste se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de ştiri şi informaţii, materiale antiţigăniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani. Confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri antiţigăniste se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor antiţigăniste”, prevede proiectul legislativ.

Cel mai aspru va fi pedepsită inițierea sau constituirea unei organizații cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup. Cei care vor fi implicați în astfel de grupări riscă să petreacă 10 ani în închisoare.

În schimb, proiectul legislativ mai prevede că dacă persoana care a săvârșit una dintre fapte ajută, în cursul urmăririi penale, la aflarea adevărului și tragerea la răspundere a unuia sau mai multor membri ai unui grup infracțional organizat, limitele pedepsei se reduc la jumătate.

Totuși, nu va fi considerată infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public.

Plenul Senatului a adoptat ieri proiectul legislativ, urmând ca acesta să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

Foto: romaniatv.net

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Locuri de muncă, disponibile și la Cabinetul de psihologie Sutea Rozalia își extinde echipa și caută logoped și pedagog de recuperare. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița, la depozitul AnnaFiori.ro Sărata, STEWO Năsăud sau Restaurant Arena by Casa EMA.

RUBIN Dragobete Drive – Pentru o dragoste care merge mai departe cu Kia, Suzuki, Ssangyong și MG!

Rubin Motors Bistrița – dealer autorizat Kia, Suzuki, Ssangyong și MG îți propune să sărbătorești iubirea cu o experiență auto memorabilă! Participă la campania specială „Dragobete Drive" și ai șansa de a câștiga și o cină romantică la Hotel Roser House – un loc de poveste pe malul lacului Colibița, unde iubirea și peisajul montan se întâlnesc perfect.

5 Soluții simple pentru a-ți atinge obiectivele majore

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare, a unei mașini, investiția în educație sau orice alt obiectiv major cu impact pe termen lung poate părea o provocare atunci când apare partea financiară. Însă, există soluții la îndemână care îți vor facilita accesul către planurile tale. Trebuie să știi unde să le cauți și cum să le accesezi.