12.3 C
Bistrița
miercuri, aprilie 2, 2025

Unul dintre cele mai căutate restaurante din Cluj, condus de trei bistrițeni, a creat o școală de formare pentru ospătari

Restaurantul Rod este cu siguranță unul dintre cele mai căutate din Cluj-Napoca. Acesta este condus de 3 bistrițeni, care vor acum să dea înapoi comunității care i-a primit și le-a permis să-și dezvolte business-ul, punând pe picioare o școală de formare pentru ospătari.

Potrivit Transilvania Business, în contextul crizei forței de muncă din domeniul ospitalității, Restaurantul Rod a decis să ofere cursuri gratuite pentru ospătari. Pentru asta își pune la dispoziție chef-ul, somelierul, șeful de sală și șeful de bar. Ei vor împărtăși doritorilor din secretele lor.

„Serviciile din industria ospitalității au nevoie de calitate, iar în sectorul hoteluri, restaurante, catering (HoReCa) e vital să avem nu doar o atitudine profesionistă, ci și cunoștințe într-un domeniu tot mai rafinat. Poate e doar un job de vară ca ospătar, poate face din asta o meserie pe viață. Important e să știe ce se așteaptă de la ei. Colegii noștri vor învăța de la cei trei antrenori în excelența HoReCa tot ce au nevoie pentru această meserie”, susțin promotorii inițiativei, citați de Transilvania Business.

Cursurile vor fi însoțite și de teste lunare. „Absolvenții” vor ști cum să întâmpine clienții, pașii servicii corecte, vor înțelege legătura dintre conceptul unui restaurant și preparatele oferite, ingrediente, producători locali și produse ecologice sau tehnici de gătire, pe care să le explice oaspeților.

Restaurantul Rod, condus de bistrițeni

Localul din Cluj este condus de trei bistrițeni: Octavian Ganea, Adrian Cosic și Corina Grama. Aceștia au reușit să se impună pe piața clujeană mizând pe calitate și originalitate.

15 bucătari fac magie în bucătăria Rod, fiind specializați pe aperitive, feluri principale sau deserturi. Bucătăria este condusă de un tânăr chef din Sângeorz-Băi.  În spatele restaurantului funcționează și o sală de evenimente.

Povestea celor de la Rod o puteți citi mai jos:

Trei bistrițeni conduc unul dintre cele mai căutate restaurante din Cluj: Restaurant Rod. Secretul succesului? Meniu de sezon, rețete cu origini românești și ingrediente locale

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Calitate?:)) am comandat o pizza vegetariana(nu aveau nimic altceva de post in meniu) cu sos picant. A venit in blat cu iarba(rucola) si un sos ranged :)) da…calitate, ce sa zic. Pretul e irelevant

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM: Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon

Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon. Alege întotdeauna un Centru de Service Autorizat Mercedes-Benz, pentru a beneficia de cele mai bune servicii auto pentru mașina ta, efectuate de profesioniști. Ofertă specială, la Materom:

Degustări dulci pentru evenimente, la Cofetăria Cristina, oricând, cu programare! DISCOUNT pentru cei care încheie contracte în Aprilie

Ce veste bună! Acum, la Cofetăria Cristina poți programa oricând îți permite programul o degustare pentru...

Se fac angajări la Crama Veche, Amicii Building, Fan Courier, Ideal Print! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Crama Veche caută barman, Ajutor bucătar, Pizzer, ospătar și femeie pentru curățenie.  AMICII BUILIDNG angajează Contabil cu experiență, dedicat și orientat spre performanță, iar Ideal Print caută Graphic Designer. Noi locuri de muncă - la Ideal Print, Fan Courier, STEWO PLAST Năsăud și GB Instaplan, Oferta completă, mai jos: