Restaurantul Rod este cu siguranță unul dintre cele mai căutate din Cluj-Napoca. Acesta este condus de 3 bistrițeni, care vor acum să dea înapoi comunității care i-a primit și le-a permis să-și dezvolte business-ul, punând pe picioare o școală de formare pentru ospătari.
Potrivit Transilvania Business, în contextul crizei forței de muncă din domeniul ospitalității, Restaurantul Rod a decis să ofere cursuri gratuite pentru ospătari. Pentru asta își pune la dispoziție chef-ul, somelierul, șeful de sală și șeful de bar. Ei vor împărtăși doritorilor din secretele lor.
„Serviciile din industria ospitalității au nevoie de calitate, iar în sectorul hoteluri, restaurante, catering (HoReCa) e vital să avem nu doar o atitudine profesionistă, ci și cunoștințe într-un domeniu tot mai rafinat. Poate e doar un job de vară ca ospătar, poate face din asta o meserie pe viață. Important e să știe ce se așteaptă de la ei. Colegii noștri vor învăța de la cei trei antrenori în excelența HoReCa tot ce au nevoie pentru această meserie”, susțin promotorii inițiativei, citați de Transilvania Business.
Cursurile vor fi însoțite și de teste lunare. „Absolvenții” vor ști cum să întâmpine clienții, pașii servicii corecte, vor înțelege legătura dintre conceptul unui restaurant și preparatele oferite, ingrediente, producători locali și produse ecologice sau tehnici de gătire, pe care să le explice oaspeților.
Restaurantul Rod, condus de bistrițeni
Localul din Cluj este condus de trei bistrițeni: Octavian Ganea, Adrian Cosic și Corina Grama. Aceștia au reușit să se impună pe piața clujeană mizând pe calitate și originalitate.
15 bucătari fac magie în bucătăria Rod, fiind specializați pe aperitive, feluri principale sau deserturi. Bucătăria este condusă de un tânăr chef din Sângeorz-Băi. În spatele restaurantului funcționează și o sală de evenimente.
Povestea celor de la Rod o puteți citi mai jos:
Calitate?:)) am comandat o pizza vegetariana(nu aveau nimic altceva de post in meniu) cu sos picant. A venit in blat cu iarba(rucola) si un sos ranged :)) da…calitate, ce sa zic. Pretul e irelevant