1.7 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 22, 2025

Unul dintre cele mai căutate restaurante din Cluj, condus de trei bistrițeni, a creat o școală de formare pentru ospătari

Restaurantul Rod este cu siguranță unul dintre cele mai căutate din Cluj-Napoca. Acesta este condus de 3 bistrițeni, care vor acum să dea înapoi comunității care i-a primit și le-a permis să-și dezvolte business-ul, punând pe picioare o școală de formare pentru ospătari.

Potrivit Transilvania Business, în contextul crizei forței de muncă din domeniul ospitalității, Restaurantul Rod a decis să ofere cursuri gratuite pentru ospătari. Pentru asta își pune la dispoziție chef-ul, somelierul, șeful de sală și șeful de bar. Ei vor împărtăși doritorilor din secretele lor.

„Serviciile din industria ospitalității au nevoie de calitate, iar în sectorul hoteluri, restaurante, catering (HoReCa) e vital să avem nu doar o atitudine profesionistă, ci și cunoștințe într-un domeniu tot mai rafinat. Poate e doar un job de vară ca ospătar, poate face din asta o meserie pe viață. Important e să știe ce se așteaptă de la ei. Colegii noștri vor învăța de la cei trei antrenori în excelența HoReCa tot ce au nevoie pentru această meserie”, susțin promotorii inițiativei, citați de Transilvania Business.

Cursurile vor fi însoțite și de teste lunare. „Absolvenții” vor ști cum să întâmpine clienții, pașii servicii corecte, vor înțelege legătura dintre conceptul unui restaurant și preparatele oferite, ingrediente, producători locali și produse ecologice sau tehnici de gătire, pe care să le explice oaspeților.

Restaurantul Rod, condus de bistrițeni

Localul din Cluj este condus de trei bistrițeni: Octavian Ganea, Adrian Cosic și Corina Grama. Aceștia au reușit să se impună pe piața clujeană mizând pe calitate și originalitate.

15 bucătari fac magie în bucătăria Rod, fiind specializați pe aperitive, feluri principale sau deserturi. Bucătăria este condusă de un tânăr chef din Sângeorz-Băi.  În spatele restaurantului funcționează și o sală de evenimente.

Povestea celor de la Rod o puteți citi mai jos:

Trei bistrițeni conduc unul dintre cele mai căutate restaurante din Cluj: Restaurant Rod. Secretul succesului? Meniu de sezon, rețete cu origini românești și ingrediente locale

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Calitate?:)) am comandat o pizza vegetariana(nu aveau nimic altceva de post in meniu) cu sos picant. A venit in blat cu iarba(rucola) si un sos ranged :)) da…calitate, ce sa zic. Pretul e irelevant

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...