Avem nenumărate clădiri în Bistrița lăsate în paragină, clădiri în care nu se întâmplă nimic: „Aceste clădiri pot fi valorizate, multe dintre ele sunt într-o stare bună, de ce nu ar fi transformate în adăpost pentru femeile care au nevoie de consiliere și sprijin…?”
„Anul trecut au fost 87 de victime ale violenței domestice, dintre care 12 copii și peste 200.000 de plângeri adresate, ca să nu mai vorbim de cele care nu îndrăznesc să meargă la poliție ca să anunțe lucrurile abominabile care se întâmplă… Mi se pare o lipsă totală de interes a autorităților locale în acest sens și le reamintesc că suntem județul care nu are un centru de primire a victimelor violenței…!”, a avertizat recent deputatul Cristina Iurișniți.
Profesoara atrage atenția că este foarte important ca autoritățile municipale și județene să se așeze odată la aceeași masă și să nu-și mai paseze unul altuia responsabilitățile: „Primăria susține că se ocupă Consiliul Județean, Consiliul Județean spune că e responsabilitatea celor de la Direcția copilului… Nu! Toate autoritățile trebuie să lucreze pentru înființarea acestui centru. Au termen doi ani de zile! Dacă până în 2020 nu avem acest centru de primire a victimelor violenței, înseamnă că nu vor respecta legea…”
Cristina Iurișniți s-a arătat revoltată de faptul că, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, nu există niciun centru pentru victimele violenței domestice. DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud) poate oferi protecție doar cuplurilor mamă-copil, în cazuri extreme sau în cazuri de urgență…
Soluția…? Avem nenumărate clădiri în Bistrița lăsate în paragină, fără activitate, fără un „obiect al muncii”.
„Aceste clădiri pot fi valorizate, sunt multe într-o stare bună, de ce nu ar fi transformate în centre de primire a victimelor violenței, în centre de adăpost pentru femeile care au nevoie de consiliere și sprijin…? Până la urmă ne dorim o societate cu oameni sănătoși, vrem să sprijinim copiii și în niciun caz să-i alungăm din țară sau să constatăm că la fiecare 5 zile o femeie este ucisă în România…”, a mai punctat Cristina Iurișniți.